Kuchyňské nože Wüsthof Amici - nerezová ocel
Popis kategorie
Spojení tvrdé oceli a la dolce vita
Historie kuchařských nožů Wüsthof sahá až do 19. století, kdy Johann Abraham Wüsthof začal vyrábět ve sklepě nůžky. I po dvou stech letech je Wüsthof stále rodinnou firmou, která se specializuje na výrobu těch nejkvalitnějších nožů pro kuchaře. Profesionální nože Wüsthof si našly své místo v mnoha restauračních kuchyních, ale oblíbili si je i amatérští kuchaři.
Kuchyňské nože Wüsthof Amici vznikly jako pocta italské Kalábrii a kuchařskému umění místních lidí. Tyto nože s dřevěnou rukojetí přímo svádí k vaření tradičních pokrmů, ke kterému nabízejí ty nejlepší vlastnosti.
- Rukojeť z olivového dřeva je ergonomicky tvarovaná a má přirozené antibakteriální účinky.
- Kovaná čepel z jednoho kusu nerezové oceli je odolná proti rzi a nejmodernější způsob laserového broušení ji uchovává dlouho ostrou.
I v této sérii najdeme univerzální kousky i ty speciální, jako nůž na chleba, steakový nůž nebo nůž santoku japonského typu. Zkrátka vše, co v kuchyni můžete potřebovat.
Tip: Aby nože zůstaly ostré po dlouhou dobu, je potřeba se o ně starat. Kromě pravidelného přetáhnutí ocílkou pomůže také jejich uložení do bloku na nože, který ochrání ostří.
Limitovaná edice Amici 1814
Pokud toužíte po opravdu unikátním kousku, kuchyňské nože Wüsthof Amici nabízejí také limitovanou edici, která vyniká zdobenou čepelí. Ačkoliv se jedná o sběratelské kousky, kterých bylo vyrobeno pouze 1814 kusů, stále jsou to nože, které můžete směle používat v kuchyni. Stejně ostré a se stejnou kvalitou jako ostatní kuchyňské nože Wüsthof.