Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Kuchyňské nože

Popis kategorie

Profesionální kuchaři vědí, že kuchyňské nože si vybírají na celý život. A když říkáme kuchyňské nože, myslíme skutečně kuchyňské nože – s jedním toho v kuchyni příliš nezmůžete. Zamyslete se proto, jaké potraviny nejčastěji zpracováváte, a podle toho si zvolte své nové pomocníky. Garantujeme vám, že jakmile jednou vyzkoušíte kvalitní kuchyňský nůž, jiný už chtít nebudete.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 669 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře

V žádné kuchyni by neměl chybět kuchařský nůž s dlouhou čepelí, kterému se přezdívá nůž šéfkuchaře nebo také univerzální nůž. Zvládnete s ním totiž nakrájet zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. K základní výbavě kuchaře však patří celá řada dalších nožů, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Kvalitní japonské nože Santoku dokážou krájet velmi úzké a malé tvar, zatímco vykosťovací nože precizně oddělí maso od kosti. Řeznické nože si zase poradí i s kostmi a steakové nože snadno nakrájí propečený steak.

Jak správně pečovat o kuchyňské nože

Profesionální kuchyňské nože nepatří do myčky nádobí, jelikož chemické přípravky, horká voda a pára mohou způsobit jejich poškození nebo zkrátit jejich životnost. Co nejdříve po použití je proto umyjte v ruce pod tekoucí teplou vodou a důkladně osušte. Při ukládání nožů myslete na to, aby se nepoškodily. Nenechávejte je volně ležet v zásuvce s ostatními noži a příbory, ale vložte je do ochranného pouzdra nebo stojanu na nože. Jednou za čas použijte brousek na nože a jejich ostří nabruste.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce