Máte otázky?

Petra Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Nože na rajčata

Popis kategorie

Nůž na krájení rajčat má kulatou špičku a vlnkové ostří, které se skvěle hodí na zpracování rajčat. Nakrájíte s ním i ta nejčerstvější rajčata na velmi tenké plátky, kromě toho si však poradí i s dalšími druhy zeleniny nebo s chlebem, sýrem a uzeninami. Některé nože na rajčata mají navíc vidlicovou špičku, pomocí které nakrájené kousky rajčat snadno naservírujete.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-5 z celkově 5 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nůž na zeleninu

K dokonalému zpracování zeleniny se používá hned několik typů nožů. Jako první vám do ruky přijde krátký nůž s pevným zahnutým ostřím, který je ideální na loupání zeleniny. Díky ostré špičce s ním navíc snadno vykrojíte očka na bramborách nebo nepěkné kousky mrkve. O něco větší velikost mají klasické nože na krájení zeleniny, které se vyznačují rovným nebo zoubkovaným ostřím. Při krájení masa však raději sáhněte po jiném noži. Hodit se vám bude vykosťovací a filetovací nůž nebo sekáček, který si poradí i s kostí.

Jak se starat o kuchyňské nože

I ti, kdo vaří skutečně jen minimálně, používají kuchyňské nože téměř denně. Jen málokdo ale ví, jak se o ně správně starat, aby zůstaly co nejdéle ostré a snadno se s nimi pracovalo. Hlavní je umývat nože po každém použití ručně pod tekoucí vodou a skladovat je buď ve speciálním bloku na nože, nebo na magnetické liště pověšené nad kuchyňskou linkou. Nakonec je třeba připomenout pravidelné broušení nožů, které zvládnete svépomocí – stačí vám k tomu ocílka nebo třeba elektrický brousek.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce