Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Nože na loupání

Popis kategorie

Nůž na loupání se řadí ke třem základním kuchyňským nožům, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Zvlášť pokud se vám špatně manipuluje s klasickou škrabkou, loupací nůž zaručeně oceníte. Vyznačuje se poměrně krátkou čepelí a velmi ostrou špičkou ideální k loupání, čištění nebo vykrajování jakéhokoliv ovoce a zeleniny s kulatým povrchem.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 19 záznamů.

Jaké vybrat nože do kuchyně

Před samotným nákupem nože se zamyslete nad tím, k čemu ho budete nejčastěji používat. Chcete-li s ním krájet všechno od zeleniny až po steaky, vsaďte na univerzální kuchařský nůž. Pokud však v kuchyni trávíte více času, zaměřte se na specializované kuchyňské nože. Cukrářský nůž s dlouhou a širokou čepelí je ideální ke krájení dortů a roztírání polev, zatímco dekorační nůž se hodí k ozdobnému krájení zeleniny, sýrů a másla. Připravujete-li rádi maso, neobejdete se bez vykosťovacího a filetovacího nože nebo sekáčku.

Jak se starat o kuchyňské nože

Kuchyňské nože zpravidla nepatří do myčky nádobí, proto byste je měli mít v ruce pod tekoucí vodou, a to ideálně bezprostředně po použití. Na životnost nože má velký vliv i způsob skladování. Nože proto nenechávejte volně uložené v šuplíku s ostatním kuchyňským náčiním, ale mějte je ve speciálním kuchyňském bloku nebo na magnetické liště, kde vám jsou neustále k dispozici. Myslete na to, že i ty nejlepší nože se po čase otupí a je potřeba jejich ostrost obnovit broušením.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce