Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Kuchařské nože

Popis kategorie

Bez kvalitního kuchařského nože se při vaření neobejdete. Poznáte ho podle pevné konstrukce, delší čepele a hladkého ostří, které se zužuje směrem ke špičce. Jelikož má všestranné využití, přezdívá se mu univerzální nůž nebo také nůž šéfkuchařů. Hodí se na práci s masem, porcování steaků, krájení větší zeleniny, ale také sekání bylinek.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 96 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře

K základnímu kuchyňskému náčiní patří bezesporu kvalitní kuchařský nůž s delší čepelí, kterému se přezdívá nůž šefkuchařů nebo také univerzální nůž. Zvládnete s nim nakrájet ovoce i zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. K některým úkonům však potřebujete celou sadu kuchyňských nožů, které jsou na danou činnost lépe přizpůsobeny. Typickým příkladem jsou kuchyňské nože na pečivo, které rozkrojí čerstvě upečený chleba bez zbytečných drobků, nebo třeba filetovací nože, které si poradí i s jemným rybím masem.

Jak se starat o kuchyňské nože

Aby vám kuchyňský nůž vydržel dlouhá léta, je třeba ho používat výhradně k účelu, pro který je vyrobený. V opačném případě můžete způsobit trvalé poškození nejen čepele, ale i celého nože. Vysoký vliv na životnost nože má také způsob jeho uskladnění. Nenechávejte ho volně položený v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, ale použijte k jeho uskladnění bloky na nože nebo magnetické lišty. Nepodceňujte ani pravidelné ostření a broušení nožů, díky kterému si zachovávají svou funkci.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce