Máte otázky?

Petra Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Broušení nožů

Popis kategorie

K péči o nože patří i jejich pravidelné broušení a ostření. 

Rozdíl mezi broušením a ostřením je následující: Broušení udržuje vybroušené ostří a zarovnává mikroskopické zoubky a trhlinky v čepeli, no neodstraňuje ocel. Můžete ho provádět často, i po každém použití. Ostření je komplexnější, odebírá ocel a vytváří nový okraj, proto je vhodné provádět ho jen jednou, maximálně dvakrát za rok. Pokud budete nože udržovat v dobrém stavu a pravidelně je brousit, předejdete nutnosti častěji jejich ostřit. 

Existuje několik způsobů jak udržovat nože ostré. Nejjednodušší je pořídit si ruční nebo elektrickou brusku. Brusky mají přednastavené úhly broušení, a proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes zářez směrem k sobě. 

Jinou, trošku složitější možností, je ocílka. Při ostření držíte nůž tak, aby s ocílkou svíral úhel 20 stupňů a procházíte nožem po ocilku z obou stran. 

A nakonec pro zkušenější "brusiče" jsou tu brusné kameny. Před použitím ponoříte brusný kámen do vody a následně procházíte čepelí nože plynulým pohybem po kameni z obou stran.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 74 záznamů.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce

#profikuchar na Instagramu

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info