Máte otázky?

Petra Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Nože na ryby

Popis kategorie

Filetovací nůž není součástí klasické sady nožů, má však své čestné místo ve výbavě každého milovníka ryb a tenkých plátků masa. Na první pohled vás zaujme štíhlou a pružnou čepelí, která se snadno přizpůsobí křivkám rybí páteře. Bezvadně se proto hodí k vykosťování ryb, stahování z kůže a porcování. 

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 26 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nůž na maso

Pokud často a rádi připravujete maso na nejrůznější způsoby, měli byste do své sbírky kuchyňských nožů zařadit nejen filetovací nůž na zpracování ryb, ale také vykosťovací nůž. Nože na vykosťování slouží k odkrajování tuku a šlach a k oddělování masa od kostí. S trochou šikovnosti je ale můžete použít také na filetování a porcování ryb. Užitečné jsou dále špikovací nože, nářezové nože na krájení pečeného masa a uzenin nebo nože řeznické, které si poradí s proříznutím kostí, šlach a chrupavek.

Jak se starat o kuchyňské nože

Aby zůstaly kuchyňské nože ostré a snadno se s nimi pracovalo, vyžadují pravidelnou péči. Po každém použití je proto doporučujeme umýt pod tekoucí vodou a následně důkladně osušit. Zabráníte tak korozi a šíření bakterií, například ze syrového kuřete na čerstvou zeleninu. Nože se snažte skladovat bezpečně a tak, aby nemohlo dojít k jejich poškození. Použijte k tomu například speciální bloky na nože nebo magnetickou lištu, kterou pověsíte nad kuchyňskou linku. Jednou týdně si pak najděte čas na broušení nožů.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce