Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Škrabky na brambory, zeleninu a ovoce

Popis kategorie

Ačkoliv první kuchyňská škrabka byla patentována teprve v roce 1936, dnes si bez ní přípravu jídla lze jen stěží představit. Tento šikovný pomocník, se kterým zvládnete oloupat brambory, zeleninu i ovoce, se zasadí o to, že si vaření užijete od začátku až do konce. Tak na nic nečekejte a pořiďte si kvalitní potřeby do kuchyně ještě dnes.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-12 z celkově 12 záznamů.

Potřeby pro kuchaře

Mezi základní kuchyňské potřeby řadíme nádobí na vaření, pečení i servírování, kvalitní kuchyňské nože a příslušenství k nim. Je ve vašem vlastním zájmu, aby vám nože vydržely dlouho ostré, proto dbejte na jejich bezpečné skladování a pravidelné broušení, o které se postará bruska nebo ocílka. To ale není vše – nezbytní pomocníci do kuchyně jsou rovněž kuchyňská prkénka, obracečky různé délky a tvaru nebo škrabky na zeleninu a ovoce, stejně jako kuchyňská zástěra, utěrka a řezuvzdorné rukavice.

Jak vybrat kvalitní kuchyňskou škrabku

Při výběru škrabky byste měli hledět především na tvar a typ, na základě kterého rozlišujeme škrabky s podélnou a příčnou čepelí (svým tvarem připomínají písmeno Y). Podélné škrabky jsou ideální na loupání menší, oválné či kulaté zeleniny, nejčastěji se proto jedná o škrabky na brambory. Naopak škrabky s příčnou čepelí se hodí k loupání dlouhé zeleniny, jako je mrkev, okurka nebo chřest. Neméně důležité je také provedení rukojeti, kvalita čepele a použité materiály. Chybu neuděláte, pokud sáhnete po osvědčené škrabce Ivo nebo Victorinox.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce