Máte otázky?

Petra Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Řeznické nože

Popis kategorie

Pracujete-li od rána do večera s masem, potřebujete kvalitní řeznické nože, které mají ocelovou čepel a pevnou rukojeť s protiskluzovou úpravou. Ve vaší řeznické výbavě by neměly chybět zejména vykosťovací a stahovací nože, nože na vnitřnosti a sekáčky na maso. Díky tomu budete schopni kompletně zpracovat jakékoliv maso, které se vám dostane pod ruku.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-16 z celkově 16 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nůž na maso

Typ řeznického nože si pořizujte dle fáze zpracování masa. Podle potřeby pak můžete vybírat délku a pružnost čepele nebo materiál rukojeti. Mezi základní nože pro řezníky patří vykosťovací nůž, který se používá k oddělení syrového masa od kostí. Ve vaší výbavě by dále neměl chybět bourací nůž na zpracování větších kusů syrového masa, porcovací nůž, kuchací nůž a v neposlední řadě také sekáček na maso. Pro filetování a porcování ryb je ideální filetovací nůž s pružnou čepelí, pro snadné krájení steaků pak steakový nůž.

Jak správně naostřit kuchyňský nůž

K pravidelné péči o kuchyňské nože patří mimo jiné jejich broušení a ostření. Broušení nožů udržuje vybroušené ostří a zarovnává mikroskopické zoubky a trhlinky v čepeli, ale neodstraňuje ocel z čepele. Můžete ho provádět často, i po každém použití. Na druhou stranu ostření nožů odebírá ocel z čepele nože a vytváří nový okraj, proto je vhodné provádět ho jen jednou, při častém používání maximálně dvakrát za rok. A co k tomu potřebujete? Ve vaší výbavě by neměla chybět buď ocílka, ruční a elektrický brousek, nebo brusné kameny.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce