Máte otázky?

Petra Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Ocílky na nože

Popis kategorie

Ocílky pomohou udržovat nůž ostrý při každodenním používání. Ocílka vám neposlouží, pokud máte velmi tupý nůž, pak musíte sáhnout po brusném kameni, ruční nebo elektrické brusce. 

Ocílka je jakýsi pilník, který může mít ocelovou, keramickou nebo diamantovou úpravu. Ručka je zpravidla plastová, kovová nebo dřevěná. Podle délky nože si vybírejte délku ocílky, nejdelší využijete při velkých kuchařských nožích nebo řeznických nožích. 

Nůž při broušení ocílkou udržujte ve správném úhlu, který je standardně 20 stupňů (při speciálních nožích se úhel může měnit). Nožem po ní přecházíte z jedné i druhé strany několikrát podle toho v jakém stavu máte nůž. Někdy vám bude stačit 5 jindy 20 pohybů. Po broušení ocílkou nůž omyjte vodou a otřete ho hadříkem, abyste odstranili nečistoty po broušení.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 32 záznamů.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce

#profikuchar na Instagramu

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info