Máte otázky?

Kristína Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Cukrářské nože a pilky

Popis kategorie

Cukrářský nůž svým tvarem připomíná nůž na krájení chleba. Stejně jako on má zubaté ostří pro snadné krájení, ale profil zubů je více oblý, což umožňuje snadno roztírat například krém na dortu. Vyšší čepel cukrářského nože se hodí také jako lopatka při krájení a servírování dortu, bábovky a dalších cukrářských výrobků.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-4 z celkově 4 záznamů.

Čím se vyznačují nože pro cukráře

Nerezové cukrářské nože a pilky mají dlouhou a rozšířenou čepel, která je dobrým pomocníkem při krájení velkých kusů korpusů a vyhlazování krémů nebo čokolády. Kuchyňské nože na krájení dortu, jejichž široká čepel má podobu protáhlého trojúhelníku, je možné použít i pro přenášení nakrájených porcí na talíř. Mezi další nezbytné potřeby pro cukráře patří roztírací nože, cukrářské stěrky a špachtle, vykrajovátka nebo pomůcky na zdobení.

Další typy kuchyňských nožů

V každé kuchyni by se měly nacházet minimálně tři druhy nožů: univerzální kuchařský nůž vhodný na maso i větší zeleninu a ovoce, malý loupací nůž na zpracování menších surovin a nůž na pečivo. Podle potřeby můžete svou sbírku nožů rozšířit například o nože určené k filetování ryb, krájení sýrů nebo třeba ke špikování masa. Jestliže často a rádi připravujete studené obložené mísy, pak se vám bude hodit také dekorační nůž. A nezapomeňte, že nože je třeba pravidelně brousit a uchovávat je tak, aby se nepoškodily – například v bloku na nože nebo na magnetické liště.

Profesionální kuchaře také zajímá

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce
 
Hodnocení obchodu
Hodnocení obchodu
Jak jsou s námi zákazníci spokojeni?
4,7 464 hodnocení