Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Elektrické brousky na nože

Popis kategorie

S elektrickou bruskou zvládnete snadno naostřit každý nůž ve své kuchyni. Používá se stejným způsobem jako bruska mechanická, ostřící kotouče však pohání elektrický pohon a ostření tak nevyžaduje žádnou námahu. Nůž stačí přiložit do vodicí drážky, která svede čepel nože do požadovaného úhlu, a o samotné broušení už se za vás postará elektromotor.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-12 z celkově 12 záznamů.

Jak vybrat kvalitní kuchyňské nože

Kvalitní kuchyňský nůž poznáte už v momentě, kdy ho poprvé vezmete do ruky – je perfektně vyvážený, má dokonale ostrou čepel a ergonomicky tvarovanou rukojeť s protiskluzovou úpravou. Při výběru toho pravého mějte na paměti, že rozlišujeme kuchyňské nože podle určení, které se liší zejména délkou a tvarem čepele. Kromě univerzálního kuchařského nože, který má všestranné využití, se proto setkáte s loupacím nožem na zeleninu, vroubkovaným nožem na pečivo nebo tenkým filetovacím nožem na ryby.

Jak na správné broušení nožů

S dokonale ostrým nožem je práce nejen jednodušší, ale také bezpečnější. Víte ale, jak správně naostřit nůž a jaké příslušenství k tomu potřebujete? Nejjednodušším způsobem je použít profesionální brousek na nože, který má přednastavené úhly, proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes zářez směrem k sobě. Skvělou volbou jsou elektrické brusky na nože ChefsChoice nebo Wüsthof. Pro pravidelnou údržbu ostří se hodí ocílka, která snadno a rychle obnoví původní ostrost nožů.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce