Elektrické brousky na nože
Popis kategorie
Profesionální elektrické brusky nožů, které ocení i amatérští kuchaři. Elektrické brusky na nože naleznete u nás v různých designech a barvách. Vybrat si můžete z dvou nebo třístupňových elektrických brusek na nože. Můžete jimi ostřit jak klasické hladké nože, tak i zoubkované. Díky tomu je bruska na nože elektrická vychytávka, kterou může využívat kdokoli, komu záleží na dobře připraveném jídle.
Třístupňová elektrická bruska na nože se skládá ze dvou kónických brusných stupňů s jemnými brusnými částečkami z diamantu a jednoho leštícího stupně s flexibilním brusným kotoučem. Za pár chvil vám elektrický brusič nožů ve třech krocích zajistí předbroušení/ostření/obtahování. Šetří čas i nervy při krájení. Najdete u nás také náhradní páry diamantových kotoučů s různou jemností.
Profesionální elektrická bruska na nože je spolehlivá. Profesionální kuchaři jsou odkázáni na ostrý a kvalitní nůž, který zajišťuje rychlou přípravu jídel. I tehdy umí být velmi nápomocná elektrická profi bruska na nože, která zajistí:
- Rychlé nabroušení nože
- Žádná ztráta času
- Jednoduchost používání
- Bezpečí při broušení
- Efektivitu při práci
Kuchaři i kuchařky se tedy v případě nedostatečně ostrého nože mohou spolehnout, že elektrický brusič nožů rychle a bezstarostně vyřeší jejich problém a neztratí cenný čas.
Jak vybrat kvalitní kuchyňské nože
Kvalitní kuchyňský nůž poznáte už v momentě, kdy ho poprvé vezmete do ruky – je perfektně vyvážený, má dokonale ostrou čepel a ergonomicky tvarovanou rukojeť s protiskluzovou úpravou. Při výběru toho pravého mějte na paměti, že rozlišujeme kuchyňské nože podle určení, které se liší zejména délkou a tvarem čepele. Kromě univerzálního kuchařského nože, který má všestranné využití, se proto setkáte s loupacím nožem na zeleninu, vroubkovaným nožem na pečivo nebo tenkým filetovacím nožem na ryby.
Jak na správné broušení nožů
S dokonale ostrým nožem je práce nejen jednodušší, ale také bezpečnější. Víte ale, jak správně naostřit nůž a jaké příslušenství k tomu potřebujete? Nejjednodušším způsobem je použít profesionální brousek na nože, který má přednastavené úhly, proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes zářez směrem k sobě. Skvělou volbou jsou elektrické brusky na nože ChefsChoice nebo Wüsthof. Pro pravidelnou údržbu ostří se hodí ocílka, která snadno a rychle obnoví původní ostrost nožů.