Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Brousky na nože

Popis kategorie

Každý nůž se používáním dříve či později ztupí. Pokud však máte po ruce kvalitní brousek na nože, postačí vám několik minut ročně k tomu, aby byla všechna ostří vždy dokonale nabroušená. Nůž stačí přiložit do vodicí drážky s brusnými lamelami, která svede čepel nože do požadovaného úhlu, a několikrát jemně protáhnout směrem k sobě.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-16 z celkově 16 záznamů.

Jak na správné broušení nožů

Dokonale ostré nože jsou v kuchyni klíčem k úspěchu. Víte ale, jak je správně brousit a ostřit? Nejjednodušším způsobem je použít profesionální brousek na nože, který má přednastavené úhly, proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes brusné lamely směrem k sobě. Skuteční fajnšmekři mohou k broušení nožů vyzkoušet brusné kameny, ačkoliv práce s nimi už vyžaduje praxi. Pro pravidelnou údržbu ostří se pak hodí ocílka, která snadno a rychle obnoví původní ostrost nožů.

Elektrický vs. manuální brousek na nože

Mechanické brusky na nože IVO a Victorinox jsou vhodné pro začátečníky, kteří s broušením nožů teprve získávají zkušenosti. Jsou vybaveny dvěma brusnými kotouči, mezi kterými opakovaně protahujete nůž, dokud není dokonale ostrý. Pokud si broušení a ostření nožů chcete co nejvíce usnadnit, budou vám vyhovovat elektrické brousky na nože Wüsthof. Používají se stejným způsobem jako brousky mechanické s tím rozdílem, že brusné kotouče pohání elektromotor a ostření tak nevyžaduje žádnou námahu.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce