Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Nože podle určení

Popis kategorie

Kvalitní kuchařský nůž má sice všestranné využití, přesto sám nezastane všechnu kuchyňskou práci. Specifické činnosti, jako je krájení čerstvého pečiva, porcování rybího masa, vykosťování nebo třeba špikování, proto raději přenechte kuchyňským nožům, které k tomu mají veškeré předpoklady.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 459 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře

V žádné kuchyni by neměl chybět kuchařský nůž s dlouhou čepelí, kterým zvládnete nakrájet zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. Profesionální sady kuchyňských nožů však kromě něj obsahují i další nože, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Vykosťovací nože dokážou precizně oddělit maso od kosti, filetovací nože na ryby si poradí s jemným rybím masem a nože na chleba nakrájí čerstvé pečivo bez zbytečných drobků. Samostatnou kategorií jsou japonské nože Santoku, kterou dokážou krájet velmi úzké a malé tvar.

Jak správně pečovat o kuchyňské nože

Profesionální kuchyňské nože se nedoporučuje vkládat do myčky nádobí, ale umývat v ruce, aby se předešlo jejich poškození a zkrácení životnosti. Hned po důkladném osušení byste je měli bezpečně uložit – k tomu slouží speciální bloky na nože, magnetické lišty nebo cestovní ochranná pouzdra a tašky, které pojmou až 20dílnou sadu nožů. Ani správná péče samozřejmě nezabrání otupení nožů, proto mějte po ruce ocílku, brusné kameny nebo brousek na nože, kterým jejich ostří snadno nabrousíte.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce