Obracečky a špachtle
Popis kategorie
Základní kuchařské vybavení
Mezi hlavní pomocníky do kuchyně patří nejen kuchyňské nože, ale také krájecí prkénka, škrabky na zeleninu a ovoce nebo kolíbka na sekání bylinek. Velmi užitečné jsou obracečky na maso, palačinky a lívance, které však mají daleko širší využití. Hodí se nejen k obracení pokrmů připravovaných na pánvi či grilu, ale také k servírování již hotových jídel. Obracečky Wústhof rozlišujeme podle délky a tvaru lopatky – trojúhelníkovou obracečku lze použít jako grilovací stěrku, zatímco delší a užší obracečka je ideální k roztírání těsta.
Jak vybrat kuchyňské nože
Profesionální sady nožů obsahují vždy alespoň tři základní nože. Jedním z nich je univerzální kuchařský nůž, kterým pohodlně nakrájíte maso i větší kusy ovoce a zeleniny nebo nasekáte bylinky. Zpravidla ho doplňuje malý loupací nůž na zpracování menších surovin a vroubkovaný nůž na pečivo. Základní sadu nožů můžete kdykoliv dle potřeby rozšířit například o nože filetovací a špikovací nebo nože dekorační, které se perfektně hodí pro dekorativní krájení syrové i vařené zeleniny a brambor či porcování másla.