ChefsChoice - SLEVA až 31%
Popis výrobce
Jak vybrat kvalitní kuchyňské nože
Při výběru kvalitního nože se primárně zaměřte na jeho čepel. Zatímco materiál čepele má významný vliv na ostrost, váhu a odolnost vůči korozi nebo otupení, délka a tvar čepele souvisí s typem kuchyňského nože. Ten vybírejte podle toho, zda sháníte kuchařský nůž na porcování masa, vykosťování nebo na filetování. Neméně důležitá je rukojeť, která ovlivňuje celkové pohodlí a bezpečí při manipulaci s nožem. Ideální je ergonomická rukojeť s protiskluzovou úpravou, která perfektně padne do ruky a brání jejímu sklouznutí na čepel.
Jak na správné broušení nožů
I ten nejkvalitnější kuchyňský nůž se časem ztupí. Nepodceňujte proto pravidelné broušení nožů, které udržuje vybroušené ostří a zarovnává mikroskopické zoubky a trhlinky v čepeli, ale neodstraňuje ocel z čepele. Můžete ho provádět často, i po každém použití. K broušení se používá ruční nebo elektrický brousek na nože, případně brusné kameny. Pokud si nevíte rady s výběrem toho správného příslušenství, vsaďte na osvědčené brusné kotouče a brusky na nože od značky ChefsChoice.