Wüsthof
Popis výrobce
Rodinná firma Wüsthof, která je pevně spjata s německým městem Solingen, se výrobě nožů věnuje už od roku 1814. V současné době nabízí více než 350 nožů pro kuchaře, ale také krájecí desky, bloky s noži, kuchyňské náčiní a nůžky nesoucí slavné logo s trojzubcem – symbol formy, funkce a nekompromisní kvality.
Nože do kuchyně Wüsthof
K výrobě profesionálních nožů Wüsthof se používá speciální ocel, která je velmi odolná, korozi vzdorná, snadno se brousí a výrazně snižuje opotřebení čepele díky jedinečné tvrdosti kovu. K dostání jsou kuchyňské nože kované i nekované, stejně jako kompletní sady nožů Wüsthof, které obsahují celou řadu dalších ostrých pomocníků. Zatímco profesionální kuchaři preferují kuchařský nůž o délce 20 cm nebo delší, pro domácí vaření jsou obvykle upřednostňovány univerzální nože s čepelí o délce 16–20 cm.
Jak se správně starat o nože
Nože Wüsthof jsou od začátku obzvláště ostré a jejich ostrost zůstává po dlouhou dobu. Pokud však nože používáte často, budete je muset znovu a znovu ostřit. K tomu slouží brusné kameny a brousky na nože, které mohou být ruční nebo elektrický. Na ostrost nožů má však vliv také způsob, jakým je skladujete. Nenechávejte je proto volně ležet v zásuvce s ostatním kuchařským náčiním. Místo toho použijte ochranné pouzdro, praktický blok na nože nebo magnetickou lištu, kterou snadno připevníte nad kuchyňskou linku.