Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Špikovací nože

Popis kategorie

Špikovací nůž se v kuchyni zaručeně neztratí. Skvěle se hodí nejen k čištění masa, krevet či mořských plodů, ale také k čištění drobné zeleniny a ovoce. Díky tenké a krátké čepeli s ním snadno vytvoříte perfektní kapsu, aniž by došlo k proříznutí masa.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-6 z celkově 6 záznamů.

Základní typy kuchyňských nožů

V každé kuchyni by se měly nacházet minimálně tři druhy nožů: univerzální kuchařský nůž vhodný na krájení masa i větší zeleniny a ovoce, malý loupací nůž na zpracování menších surovin a zubatý nůž na pečivo. Podle potřeby můžete svou sbírku nožů rozšířit například o nože ke špikování masa, filetování ryb nebo krájení sýrů. Nezapomeňte, že nože je třeba pravidelně brousit a uchovávat je tak, aby se nepoškodily – například v bloku na nože nebo na magnetické liště.

Jak na zpracování masa v kuchyni

Zpracování masa je v kuchyni samostatnou disciplínou, při které si málokdy vystačíte jen s jedním nožem. Kromě univerzálního kuchařského nože se vám bude hodit také nůž vykošťovací a porcovací nebo nůž na špikování masa. Takzvaný špikovací nůž slouží zejména ke špikování králičího nebo hovězího masa, avšak hodí se také k čištění masa, mořských plodů a zeleniny. Ke speciálním nožům na maso dále řadíme nářezové nože, filetovací nože na ryby a kuchyňské sekáčky, které zvládnou naporcovat maso i s kostí.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce