Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Japonské kuchyňské nože Santoku (nakiri)

Popis kategorie

Univerzální japonský nůž Santoku najde využití v každé kuchyni. Jeho název lze přeložit jako „tři ctnosti“ nebo „tři dobré věci“, ve skutečnosti s ním ale zvládnete mnohem více kuchyňských úkonů. Perfektně s ním nakrájíte maso a zeleninu na velmi tenké plátky, nasekáte bylinky, rozdrtíte česnek nebo očistíte papriku od semen pomocí jednoho pohybu.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 21 záznamů.

Čím se vyznačují nože Santoku

Nůž Santoku se vyznačuje širokou, avšak ne příliš dlouhou čepelí (13–20 cm). Ta většinou disponuje oválnými výbrusy, které zadržují při řezání vzduch, díky čemuž kousky masa, ryb, zeleniny a dalších ingrediencí neulpívají na noži. Jakmile nůž Santoku vezmete do ruky, zaznamenáte jeho vyšší hmotnost a těžiště posunuté dopředu – to usnadňuje práci s nožem, zároveň však vyžaduje použití speciálních technik. Mezi nejkvalitnější kuchyňské nože patří japonské nože z damaškové oceli, kterou může tvořit až 67 vrstev.

Další typy kuchyňských nožů

Noži Santoku se vyrovná snad jen tradiční kuchařský nůž používaný šéfkuchaři v Evropě, který má rovněž univerzální použití. Kromě něj však v kuchyni potřebujete celou řadu dalších nožů, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Vykosťovací nože precizně oddělí maso od kosti, nože na pečivo si poradí s propečenou kůrkou i měkkou skývou a steakové nože snadno nakrájí propečený steak. A nezapomeňte, že nože je třeba pravidelně brousit a uchovávat je tak, aby se nepoškodily – například v bloku na nože nebo na magnetické liště.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce