Kuchyňské nůžky a nůžky na drůbež
Popis kategorie
Kuchyňské nůžky mají při vaření své nezastupitelné místo. Hravě s nimi ustřihnete čerstvé bylinky a naporcujete ryby, drůbež i zeleninu. Kromě toho je využijete jako klasické nůžky ke stříhání pečicího papíru, potravinářské fólie nebo provázku. Nůžky do kuchyně jsou vyrobeny z tvrdé oceli a jsou přizpůsobeny pro pevný stisk a snadné držení.
Jak vybrat kuchyňské nůžky
Ostré nůžky by neměly chybět v žádné kuchyni. Největší využití mají především nůžky na drůbež, které jsou velmi pevné a masivní, abyste s nimi hravě naporcovali celé kuře nebo kachnu. Kromě toho doporučujeme mít po ruce také menší kuchyňské nůžky na stříhání čerstvých bylinek a další běžné úkony, jako je stříhání pečicího papíru, obalových materiálů nebo provázků. U kuchyňských nůžek je velkou výhodou pohodlná rukojeť, pojistka pro bezpečné skladování a rozkládací mechanismus pro snadné čištění.
Jak se starat o kuchyňské náčiní
O náčiní, které dennodenně používáte k vaření, je třeba důkladně pečovat. Základem je pravidelná údržba – nejen kuchyňské nože, ale také nůžky, obracečky nebo paličky na maso myjte bezprostředně po použití pod tekoucí vodou a po osušení ukládejte na bezpečné místo. Ke skladování můžete využít organizéry do zásuvky, bloky na nože nebo magnetické lišty, případně profesionální kuchařské mapy a tašky. Nepodceňujte ani broušení nožů a mějte po ruce brousek, brusné kameny nebo alespoň ocílku.