Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

HACCP nože

Popis kategorie

Pořiďte si kuchyňské nože HACCP a omezte riziko křížové kontaminace a přenosu alergenů mezi jednotlivými druhy potravin na minimum. Krájecí a porcovací nože HACCP mají barevně odlišenou rukojeť, takže na první pohled poznáte, které potraviny jimi můžete bezpečně zpracovat. 

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 33 záznamů.

Barevné nože pro HACCP

Zkratka HACCP označuje systém kritických bodů, který se uplatňuje v gastronomii za účelem včasného rozeznání zdravotních rizik a jejich předcházení. Používáním barevných HACCP nožů lze zabránit mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin. Dle barev rozlišujeme nože na syrové maso (červená rukojeť), nože na syrovou drůbež (žlutá rukojeť), nože na ryby (modrá rukojeť), nože na vařené maso (hnědá rukojeť), nože na zeleninu (zelená rukojeť) a nože na cukrářské výrobky (bílá rukojeť).

Základní typy kuchyňských nožů

V každé kuchyni by měly být zastoupeny alespoň tři základní typy nožů, a to konkrétně univerzální kuchařský nůž, menší nůž na zpracování zeleniny a ovoce a zubatý nůž na krájení pečiva. Pokud rádi pracujete s masem a masnými výrobky, bude se vám dále hodit vykosťovací, špikovací a nářezový nůž nebo kuchyňský sekáček, který si poradí i s velmi tuhým masem a kostmi. Mějte na paměti, že i ten nejkvalitnější nůž se časem ztupí, a pořiďte si brousek nebo ocílku. Broušení nožů zvládnete s trochou praxe i svépomocí.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce