Kuchyňské nože Wüsthof Le Cordon Bleu - černá - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
Nože vyvinuté s nejlepšími šéfkuchaři
Na vývoji řady kuchyňských nožů Le Cordon Bleu spolupracovali šéfkuchaři z jedné z nejznámějších kuchařských škol světa, Le Cordon Bleu - v překladu modrá stužka, kterou mají tito kuchaři ve znaku. Škola byla založena v Paříži v roce 1895 a každoročně jejími akademiemi projde několik tisíc kuchařů, kteří se učí ty nejdokonalejší receptury francouzské kuchyně.
V sérii Wüsthof Le Cordon Bleu najdeme univerzální kuchařské nože, které ocení každý profesionál, ale také specializované kousky. I v domácí kuchyni oceníte odlehčený design nože na zeleninu, se kterým jednoduše oloupete a nakrájíte cibuli, aniž byste museli vynaložit velkou námahu. Pokud rádi pečete, pak si jistě oblíbíte speciální cukrářský nůž s úzkým ostřím, kterým jednoduše rozříznete upečený korpus, ale také pohodlně rozetřete krém.
Proč si pořídit kuchařské nože Wüsthof?
Historie značky Wüsthof sahá do roku 1814 a od té doby své zákazníky přesvědčuje, že za kvalitu se vyplatí připlatit si. Kuchařské nože Wüsthof vynikají ergonomicky tvarovanou rukojetí a jsou skvěle vyvážené, takže práce s nimi je velmi jednoduchá a návyková. Kdo jednou zkusí, už se jen těžko vrací k levnějším nožům. Prsty jsou při práci chráněny tzv. bolsterem neboli záštitným kroužkem. Ten zpevňuje uchycení rukojeti k čepeli a zároveň se postará o ideální tíhu nože.
Kuchyňské nože Wüsthof Le Cordon Bleu jsou kované z jednoho kusu oceli, což ještě zvětšuje jejich pevnost. Navíc mají odlehčený design, takže jejich čepel je pružnější a lépe se s ní pracuje. Investice do kuchařských nožů Wüsthof se vám vrátí především na pohodlí a radosti z práce, která vám půjde od ruky skoro sama.