Krájecí prkénka a desky Wüsthof - Continenta - hnědá
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Podle čeho vybírat desky na krájení
Jestliže si chceš vybrat dokonalé krájecí prkénko, které podpoří tvou nezkrotnou inspiraci a nezklamou tě uprostřed dobrodružné výpravy do kulinářské džungle, zaměř se především na:
- Dostatečnou velikost. Pořádnou kulinářskou zvěřinu si nemůžeš užít, když máš k dispozici jen omezený prostor. Abys mohl rozporcovat kuře nebo nakrájet dost cibule do guláše, potřebuješ dost místa na podložce na krájení.
- Vhodný materiál. Krájecí desky se vyrábí z nepřeberného množství materiálů, mezi ty nejklasičtější patří dřevo a plast, ale setkat se můžeš i se sklem nebo přírodním kamenem.
- Snadnou údržbu. Nezapomeň, že tvoje kulinářská zručnost se projevuje i na tom, jak se o své pomocníky do kuchyně staráš.
Dřevěné nebo plastové krájecí podložky?
Podobně palčivá otázka, jako jestli je kančí lepší se zelím nebo se šípkovou. Dřevěné krájecí prkénko je stylová záležitost, která bude v každé kuchyni vypadat dobře. Zároveň jsou skvělým parťákem třeba při krájení bylinek pomocí krájecí kolébky. Udržovat podložku na krájení ze dřeva je ale trochu náročnější.
Profesionální deska na krájení musí být vyrobená z plastu, přes to nejede vlak. Jejich výhodou je snadná údržba, můžeš je dát i do myčky. Díky různým barvám potom snadno rozlišíš, které krájecí prkénko je na maso, které na sýr a které na zeleninu. Plastové krájecí desky také nijak neopotřebovávají ostří tvých oblíbených kuchyňských nožů.