Nože na šunku
Popis kategorie
Vychutnejte si šunku nařezanou na plátky tenké jako papír. Stačí mít po ruce nářezový nůž na krájení šunky, který se vyznačuje dlouhou a úzkou čepelí s vlnitým výbrusem. Tím ale jeho využití zdaleka nekončí. Pohodlně s ním nakrájíte nejen tenké plátky uzenin, ale také čerstvý chleba, francouzskou bagetu nebo velké kusy ovoce.
Rady, návody, tipy a informace
Filtrovat produkty
Jak na zpracování masa v kuchyni
Ke zpracování a přípravě masa využijete celou armádu kuchyňských nožů. Naprostým základem je univerzální kuchařský nůž s dlouhou čepelí, se kterým zvládnete nakrájet maso na kostky nebo plátky přesně podle svých představ. Přípravu masových pokrmů vám dále usnadní speciální řeznické nože, mezi něž patří nůž vykosťovací, špikovací nebo filetovací. Pokud si rádi pochutnáte na uzeninách, neměl by vám doma chybět nářezový nůž na salám a šunku neboli slicer, který se vyznačuje dlouhou a štíhlou čepelí se zubatým ostřím.
Jak se starat o kuchyňské nože
Životnost kuchyňských nožů prodloužíte, pokud je po každém použití opláchnete pod tekoucí vodou místo toho, abyste je dávali do myčky nádobí. Stejně důležité je správné skladování nožů – necháte-li je volně v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, riskujete poškození čepele. Raději proto použijte praktické organizéry do zásuvky, bloky na nože nebo magnetickou lištu, díky které budete mít kuchyňské nože neustále po ruce. V neposlední řadě myslete na pravidelné broušení nožů, jedině tak si zachovají svou ostrost.