Nože podle určení - tvarovaná rukojeť
Popis kategorie
-
Kuchařské nože (138)
-
Damaškové nože (11)
-
Univerzální nože do kuchyně (20)
-
Kuchyňské nože (0)
-
Japonské nože do kuchyně (31)
-
Cukrářské nože a pilky (4)
-
Dekorační nože (0)
-
Nože na pečivo a chleba (30)
-
Nože na loupání (14)
-
Nože na rajčata (7)
-
Nože na ryby (26)
-
Řeznické nože (142)
-
Kuchyňské nože na sýry (16)
-
Steakové nože (24)
-
Nože na zeleninu (36)
-
Sekáčky na maso a zeleninu (11)
-
Špikovací nože (4)
-
Vidličky na maso (17)
-
HACCP nože (26)
Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře
V žádné kuchyni by neměl chybět kuchařský nůž s dlouhou čepelí, kterým zvládnete nakrájet zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. Profesionální sady kuchyňských nožů však kromě něj obsahují i další nože, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Vykosťovací nože dokážou precizně oddělit maso od kosti, filetovací nože na ryby si poradí s jemným rybím masem a nože na chleba nakrájí čerstvé pečivo bez zbytečných drobků. Samostatnou kategorií jsou japonské nože Santoku, kterou dokážou krájet velmi úzké a malé tvar.
Jak správně pečovat o kuchyňské nože
Profesionální kuchyňské nože se nedoporučuje vkládat do myčky nádobí, ale umývat v ruce, aby se předešlo jejich poškození a zkrácení životnosti. Hned po důkladném osušení byste je měli bezpečně uložit – k tomu slouží speciální bloky na nože, magnetické lišty nebo cestovní ochranná pouzdra a tašky, které pojmou až 20dílnou sadu nožů. Ani správná péče samozřejmě nezabrání otupení nožů, proto mějte po ruce ocílku, brusné kameny nebo brousek na nože, kterým jejich ostří snadno nabrousíte.
Profesionální kuchaře také zajímá
- Kuchařské a kuchyňské nože prémiové kvality Victorinox
- Kuchařské a kuchyňské nože prémiové kvality Tsuki
- Kuchařské a kuchyňské nože prémiové kvality s čepelí z damaškové oceli
- Kuchařské a kuchyňské nože prémiové kvality s čepelí z kované oceli
- Kuchařské a kuchyňské nože prémiové kvality s čepelí z nerezové oceli