Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Nářezové nože (Slicery) na šunku a salám

Popis kategorie

Ke krájení uzeniny a salámů se obvykle pužívá nářezový nůž se štíhlou a dlouhou čepelí a zubatým ostřím. Po jeho stranách se občas nacházejí výbrusy, díky kterým se plátky uzenin na nůž nelepí. Speciální nože na šunku nebo lososa jsou pak vybaveny velice dlouhou a pružnou čepelí pro perfektní výsledek krájení.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 62 záznamů.

Jak na zpracování masa v kuchyni

Při krájení a zpracování masa si málokdy vystačíte jen s jedním nožem. Je dobré mít po ruce jak univerzální kuchařský nůž, tak nůž vykošťovací, porcovací či filetovací. Skvělým pomocníkem jsou také vidličky na maso, které slouží k servírování a dranžírování masa. Pokud si rádi pochutnáte na uzeninách, neměl by vám doma chybět nářezový nůž na krájení šunky a salámu. Takzvaný slicer do kuchyně se vyznačuje dlouhou a štíhlou čepelí se zubatým ostřím, takže jím dokážete nakrájet uzeniny na velmi tenké plátky.

Jak se starat o kuchyňské nože

Životnost kuchyňských nožů prodloužíte, pokud se o ně budete správně starat. Raději je proto nedávejte do myčky nádobí, kde by mohlo dojít k jejich poškození, a bezprostřední po použití je omyjte ručně pod tekoucí vodou. Důkladně osušené je poté uložte boď do speciálního bloku na nože, nebo na magnetickou lištu – v žádném případě je nenechávejte volně položené v šuplíku s ostatním kuchyňským náčiním. V neposlední řadě myslete na pravidelné broušení nožů, díky kterým si nože zachovají svou ostrost.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce