Porcovací nože (špalkové)
Popis kategorie
Jestli se počítáš mezi zapřísáhlé milovníky masa, pak by ti ve vybavení rozhodně neměly chybět kvalitní nože pro řezníky. Profesionální nože ti dovolí vypustit své kulinářské zvíře a krájet s opravdovou vášní. Porcování masa je umění – a když ho zvládneš, můžeš být při tvoření skutečně volný.
Porcování i krájení masa bude hračka
Při výběru nože na porcování masa, který ti bude věrným průvodcem na výpravách do kulinářské džungle, se zaměř především na ostrou čepel vyrobenou z kvalitní nerezové oceli. Díky tomu bude příprava jídel snadná a bezpečná. Vyzkoušej také řeznické porcovací nože s mírně flexibilní čepelí, která se lépe přizpůsobí jemné a delikátní práci.
Důležitá je u profesionálních řeznických nožů také ergonomie. Tvarovaná rukojeť, která ti dobře padne do ruky, ti zpříjemní i náročné úkony. Kvalitní materiály se navíc postarají o dlouhou životnost a snadnou údržbu.
Další řeznické nože, které by ti neměly chybět
Profesionální nože pro řezníky budou ozdobou tvojí kuchyně. Kromě porcovacích nožů se ti mohou pro pořádnou kulinářskou zvěřinu hodit i další kousky.
- Vykrvovací nože vynikají ostrou užší čepelí. Využiješ je nejen při zabijačce, ale také na porcování nebo krájení.
- Stahovací nože ti poslouží ke stahování kůže např. z ryb, ale také ke krájení tenkých plátků. Díky své úzké čepeli navíc nepoškodí delikátní texturu masa.
- S dranžírovacími noži se můžeš bez obav pustit i do porcování větších kusů masa, jako je pečený krocan nebo vepřová pečeně.
Vykosťovací nože mají čepel ideální k oddělení masa od kosti nebo k odstranění šlach a kůže.