Máte otázky?

Tímea Vám poradí

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)

Vykosťovací nože

Popis kategorie

Vykosťovací nůž poznáte na první pohled podle úzké a pružné čepele, která je ideální k oddělení masa od kosti, případně k odstranění šlach nebo kůže. Používá se zejména při čištění drůbeže a ryb, jejichž křehké maso vyžaduje precizní a jemnou práci.

Seřadit:
Nejprodávanější
Nejlevnější
Nejdražší
Nejnovější
Zobrazených 1-18 z celkově 57 záznamů.

Jak vybrat kvalitní nůž na maso

Typ řeznického nože je třeba volit dle fáze zpracování masa. Podle potřeby pak můžete vybírat délku a pružnost čepele nebo materiál rukojeti. Mezi základní nože na maso patří vykosťovací nože Wüsthof, které slouží k odkrajování tuku a šlach a k oddělování masa od kostí. Jedná se o nože s úzkou čepelí, která je velmi pevná a odolná. Kromě nože na vykosťování by ve vaší výbavě neměl chybět píchací, porcovací a špikovací nůž, stejně jako nářezový nůž, kterým ukrojíte tenké plátky šunky nebo salámu.

Broušení nožů

Ostrý nůž je v kuchyni zárukou úspěchu, jelikož se s ním snadno a bezpečně manipuluje. Nezapomeňte proto na pravidelné broušení nožů, k němuž využijete buď brusné kameny, nebo brousek, případně ocílku. A jak poznáte, že váš kuchařský nůž potřebuje nabrousit? Nejjednodušším způsobem je provést test na listu papíru. Papír uchopte v jeho rohu a řez veďte pod úhlem zhruba 45°. Jestliže se papír roztrhne nebo je jeho přeříznutí těžké, je nejvyšší čas nůž naostřit.

Lety prověření výrobci a dodavatelé

Zobrazit všechny výrobce