Vážení zákazníci, oznamujeme Vám, že dne 19.4.2024 bude naše infolinka nedostupná.
Vaše požadavky směřujte na nás formou emailu. Za pochopení děkujeme.
Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Vybavujete si obrázek šéfkuchaře, který krájí mrkev či cibuli na drobno neuvěřitelnou rychlostí? Samozřejmě je v tom i praxe a dobře zvládnutá technika, ale základem je správný výběr nože. Ale jak zjistit, který nůž je správný? Těchto 7 rád vám určitě pomůže!
Správně zvolený typ nože vám usnadní práci a ušetří námahu při krájení, porcování a servírování pokrmů. Znáte ale všechny druhy kuchyňských nožů a víte, k čemu je lze použít a jak o ně pečovat?
Na chuť masa má vliv mimo jiné i to, jak ho ukrojíte. Chcete-li se tedy blýsknout před návštěvou dokonale připraveným řízkem, steakem nebo kotletou, ze všeho nejdříve si přečtěte, jak maso správně nakrájet.
Pracovat v kuchyni s sebou přináší velkou míru zodpovědnosti za kuchařské vybavení i oděv, který každý den vezmete na sebe. Jak udržovat vybavení v kuchyni v perfektním stavu, aby vám dlouho vydrželo?
Už dávno neplatí staré známé Sókratovo “Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.” To, do jakého kabátku je jídlo ustrojeno a jak je prezentováno se stalo alfou omegou.
Proč investovat do kuchařského oblečení? Třeba proto, že perfektně padnoucí kalhoty a rondon z kvalitních materiálů vás ochrání před zraněním, udrží vás v suchu po celou směnu v rozpálené kuchyni a navíc pozvednout celkovou úroveň podniku.
Nástrahy kuchyně mají mnoho podob. Sem tam vám na nohu spadne litinová pánev, sklouznete se na rozlitém oleji nebo na vás vyprskne rozžhavený tuk. Nemluvě o tom, že dlouhé hodiny na nohou si vybírají daň v podobě zborcené nožní klenby a bolestí zad. Ptáte se, co s tím? Základem je výběr správné pracovní obuvi.
Zapojte se do naší velké vánoční soutěže o 20 ostrých dárků z dílny portugalské značky kvalitních nožů IVO Cutelarias v hodnotě téměř 25 000 Kč.
Kuchařské rondony se liší materiálem, délkou rukávů, střihem ale také barvou a typem zapínání. Všechny do jednoho ale přispívají k pohodlí kuchaře při celodenní směně u sporáku, chrání ho před popálením a plní reprezentativní funkci. Jaký rondon si nakonec pořídíte, tak záleží zejména na vašich potřebách a na celkovém konceptu podniku.
Tradiční uniforma kuchaře, která se skládá z rondonu, kalhot a zástěry, plní celou řadu úloh. Kuchaře chrání před znečištěním i poraněním, poskytuje mu komfort v plném pracovním nasazení, a navíc působí reprezentativně, takže se kuchař nemusí bát vejít do restaurace plné hostů.
Používá se jako konečná úprava hotových pokrmů. Spočívá v jejich polití alkoholem, který zapálíme. Výsledný pokrm bude mít menší množství tuků a výraznější chuť. Tím největším tajemstvím výjimečnosti flambování je vizuální efekt. Přinášíme vám přesný postup, důležité zásady a super tipy.
Představíme vám trendy v kuchyni. Jaké barvy a materiály jsou dnes nejpopulárnější? Proč kuchaři mají v oblibě "crazy" rondony? Jak zapnout rondon, aby byl kuchař stylový? Vše o současných trendech kuchařských rondonů.