Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.
Espuma je moderní kulinářská technika, která promění běžné ingredience v lehkou a nadýchanou pěnu. Je to skvělá příležitost vypustit své kulinářské zvíře a nadchnout jídlem celý svět. Tento průvodce ti poskytne všechny důležité informace, od potřebného vybavení přes správné postupy až po užitečné tipy a několik osvědčených receptů. Následuj svůj kulinářský instinkt a staň se mistrem v přípravě této fascinující kulinářské techniky.
Chceš si užívat pořádnou kulinářskou zvěřinu každý den, ale máš pocit, že narážíš na své limity? Právě tobě přinášíme profesionální kuchařské tipy, které ti pomohou zdolat tvoje kulinářské cíle. Přiblížíme ti, které nářadí na vaření posune tvé umění na vyšší úroveń nebo jak na profi skládání chutí. Těchto 20 tipů, jak být lepší kuchař, ti umožní být při tvoření skutečně volný.
Příprava dokonalého steaku je opravdová kulinářská zvěřina, na které se velmi snadno projeví tvoje kuchařská zručnost. Hovězí steak patří ke kulinářským metám, které bys rozhodně měl pokořit, pokud chceš ovládnout svou kuchyň a nadchnout svým jídlem celý svět. Na co si dát pozor při výběru masa na steak a z čeho připravit T-bone steak?
V posledních letech se street food stal neodmyslitelnou součástí městské kultury po celém světě. Od pouličních stánků v Bangkoku po food trucky v New Yorku, street food nabízí jedinečnou příležitost ochutnat autentické a inovativní chutě za dostupnou cenu. Kde se street food vzal a které recepty by neměly uniknout tvojí pozornosti?
Najít vhodného kuchaře, který bude odpovídat tvojí kuchyni, ale také celému týmu, může být velmi náročný úkol. Navíc se už několik let v gastronomii traduje, že kuchaři prostě nejsou. Máme pro tebe několik tipů, jak najít kvalitního kuchaře, na co si dát při náboru pozor a jak udržet motivaci tvého vyvoleného.
Řešení tepla v kuchyni je komplexní problém, se kterým se potýkají všechny profesionální gastro provozy. Pořádná kulinářská zvěřina se, především ve velkých restauracích, bez potu zkrátka neobejde. Investice do chlazení kuchyně je zároveň investicí do pohodlí personálu – a to se vyplatí vždycky.
Kdy a kde se dá nasbírat medvědí česnek? Jaké jsou jeho léčivé účinky? Kde ho ve svém kulináři uskladnit? Nasyt svůj kulinářský instinkt a zjisti, jaké kulinářské speciality z něj můžeš připravit.
Inspiruj se od našich uznávaných šéfkuchařů! Regeneruj se po zimě díky vlastnoručně vypěstované zelenině, ovoci či bylinek. Které potraviny jsou pro nás velmi prospěšné a co si z nich můžeme připravit? Obohať svou zahrádku o kulinářské speciality v podobě jarní cibulky, libečku, medvědího česneku, oregana, či velmi chutných borůvek.
Ať už jsi profesionální kuchař, vášnivý milovník domácího vaření nebo hledáš inspiraci pro další kulinářské dobrodružství, sýry jsou zaručený způsob, jak podnítit svou vášeň a nadšení z přípravy jídla. Ponoř se do fascinujícího světa sýrů, objev charakteristiky různých druhů sýrů a získej v kulinářské džungli náskok před ostatními.
Těstoviny, nudle, pasta… Ať to pojmenujeme jakkoliv, těstoviny patří k nejvíce milovaným a také nejuniverzálnějším jídlům na světě. A také je to skvělý způsob, jak projevit svou kulinářskou zručnost. Díky našemu článku poznáš všechny základní druhy těstovin, takže můžeš být při tvoření v kuchyni skutečně volný. Jen tak může být každé sousto dokonalé.
Připrav se na gastronomický zážitek, který ti otevře bránu do světa kulinářských výjimečností. Dnes se ponoříš do receptu od šéfkuchaře ze čtyřhvězdičkového hotelu**** v krásných Vysokých Tatrách. Buď kulinářský král a inspiruj se od nejlepších.
Prosadit se v kulinářské džungli může být někdy složité, takže když už si uděláš dobré jméno, rozhodně se ho neboj ukázat. Skvělým způsobem, jak na to, jsou gastro oděvy se jménem – tvým nebo jménem podniku, ke kterému patříš.