Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.
Připrav se na gastronomický zážitek, který ti otevře bránu do světa kulinářských výjimečností. Dnes se ponoříš do receptu od šéfkuchaře ze čtyřhvězdičkového hotelu**** v krásných Vysokých Tatrách. Buď kulinářský král a inspiruj se od nejlepších.
Prosadit se v kulinářské džungli může být někdy složité, takže když už si uděláš dobré jméno, rozhodně se ho neboj ukázat. Skvělým způsobem, jak na to, jsou gastro oděvy se jménem – tvým nebo jménem podniku, ke kterému patříš.
Dopřát si alespoň občas návštěvu luxusní restaurace, ve které se servírují vybrané lahůdky na tenkém porcelánu, rozhodně nepatří mezi nová potěšení. Počátky fine diningu najdeme už na konci 17. století ve Francii a obliba zážitkové gastronomie stále roste. Umožňuje špičkovým kuchařům ukázat svoji kulinářskou zručnost a okouzlit dokonalými pokrmy celý svět. V čem spočívá fine-dining a jaké jsou nejnovější trendy v tomto odvětví?
Abys mohl naplno projevit svou kulinářskou zručnost, potřebuješ k tomu ty správné podmínky. Z kuchyně musí vycházet nejen pokrmy, které jsou chutné a dobře vypadají, ale taky musí být zdravotně nezávadné. Dodržování hygieny v gastro provozech je naprosto klíčové. Na co bys rozhodně neměl zapomínat?
Věděl jsi, že u nás si můžeš nechat vygravírovat logo, název své firmy i na příbory, či prstenec nože? Gravírování není jen povrchní ozdobou, je to způsob, jak vyjádřit osobnost a jedinečnost v kulinářském světě. Proto, pokud někomu věnuješ text hluboce vrytý do nože či příboru, obdaruješ ho dárkem s duší. Vygravírovat si můžeš své jméno a příjmení, iniciály, přezdívku, přání, název či logo restaurace, jednoduše cokoliv, díky čemuž nasytíš svůj kulinářský instinkt.
Rajčata patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny vůbec. Jejich plná chuť a neodolatelné aroma ti dovolí vypustit své kulinářské zvíře a připravit jídla, která nadchnou tvé hosty i celý svět. Rajčata jsou skvělá za syrova, ale připravíš z nich i chutné omáčky nebo salsy. Abys je dovedl opravdu k dokonalosti, nauč se, jak oloupat rajčata během několika minut.
Japonské nože patří ke špičce mezi kuchyňskými noži. Jestli se počítáš mezi milovníky asijských pokrmů, rozhodně jejich ostří využiješ i ve své kuchyni. Čím se nože z Japonska liší nožů evropského typu, které potkáš ve většině domácích i profesionálních kuchyních?
Vypusť svoje kulinářské zvíře a inspiruj se sílou čerstvých bylin! Díky nim v kuchyni vykouzlíš naprosto neodolatelné pokrmy, které budou lákavě vonět i chutnat. Jaké jednotlivé byliny by neměly chybět v tvé kuchyni, abys mohl připravovat jídla, která nadchnou celý svět?
Abys mohl být při tvoření skutečně volný, potřebuješ k tomu to správné vybavení kuchyně. Zárukou úspěchu jsou kvalitní kousky, které ti pomohou lehce dosáhnout tvých kulinářských cílů. Spotřebiče dnes nechme stranou a podívejme se na potřeby pro kuchaře, které by v žádné kuchyni neměly chybět.
Chceš ovládnout svou kuchyň a krájet s opravdovou vášní? Pak si musíš vybrat spolehlivého parťáka v podobě kuchařského nože. Abys vybral opravdu dobře a nůž splňoval všechny tvé požadavky, měl bys vědět i něco o nožířské oceli, která slouží jako materiál na výrobu nože. Jaké jsou její druhy, jak se od sebe liší a jaké mají vlastnosti?
Nože patří k nejdůležitějším nástrojům, které kuchař používá. Ať už je to profesionál nebo nadšený amatér, každý z nich si zaslouží nože v perfektní kondici. Aby dobře sloužily, musíš se o ně taky dobře postarat. K tomu se ti bude hodit brusný kámen. Jak si vybrat ten nejlepší?
V kuchyni to funguje stejně jako v jakémkoliv jiném oboru - když neznáš základy, těžko se posuneš na mistrovskou úroveň. Nauč se připravovat základní teplé omáčky, ovládni svou kuchyň a pozdvihni každé jídlo na úroveň šéfkuchaře.