Blog
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.

Jak se stát mistrem grilování? Základem je gril a dobré náčiní.
Vydařené grilování vyžaduje dobrou přípravu, vhodně zvolený gril, kvalitní grilovací náčiní a dostatek času. Pokud se však chcete stát skutečným mistrem grilu, budou se vám hodit také naše tipy, díky kterým proměníte letní grilovačku v nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Jak na správné marinování
Marinování je různé, protože záleží na druhu masa, typu směsi a vašem mlsném jazýčku. Marinováním vylepšíte chuť masa a okouzlíte chuťové pohárky nadšenců do grilování! Podívejte se na tipy a rady v tomto článku a posuňte svůj um kupředu.

Jak na správné pošírování
Pošírování je jedna z nejobávanějších kuchařských vychytávek, která se s velkou pílí a s nervy z oceli, jde naučit. K tomu, aby pošírování vypadalo jednoduše, je zapotřebí obrovské koncentrace.

Jak na správné konfitování
Konfitované maso vyniká svou šťavnatostí a plnou chutí, navíc je úžasně měkké a na talíři se krásně rozpadá, aniž by ztratilo svou vláknitou strukturu. K jeho přípravě vám stačí pouhé tři ingredienci – sůl, tuk a čas.

Jak na správné glazování v kuchyni
Ochutnali jste glazovanou karotku nebo glazované kotlety a nyní přemýšlíte, jak si tuto pochoutku připravit u sebe doma? S naším návodem to zvládnete levou zadní. Poradíme vám, jak na správné glazování v kuchyni a na co si dát při glazování pozor.

Jak na správné flambování
Pořádáte rodinnou sešlost nebo oslavu narozenin? Oslňte své hosty flambovaným hlavním chodem, dezertem nebo moučníkem. Kromě toho, že flambování zlepšuje vzhled, chuť i vůni pokrmu, působí také velmi efektivně. S trochou praxe (a opatrnosti) ho zvládnete i u sebe v kuchyni.

Jak na správné blanšírování krok za krokem
Chcete si na zelenině opravdu pochutnat? Osvojte si prastarou kuchařskou techniku blanšírování. Zelenina tak zůstane krásně křupavá, chutná, barevná a také plná živin a vitamínů. Jak si zeleninu připravit a jak při samotném blanšírování postupovat?

Jak na správné špikování masa
Chcete svým hostům naservírovat šťavnaté maso plné chuti? Vezměte si k ruce špek, slaninu nebo mrkev a maso nejprve prošpikujte. Že nevíte, jak na špikování masa? Nevadí, v dnešním článku vám poradíme, jak připravit to nejlepší špikované hovězí, kotletu nebo kuřecí prsíčka.

Jak skladovat kuchyňské nože, aby vydržely roky
Pokud necháte své kuchyňské nože jen tak volně pohozené v zásuvce s ostatním náčiním, dříve či později se ztupí a práce s nimi už nebude taková zábava. Způsobů, jak správně skladovat nože, přitom existuje hned několik. Pro který se rozhodnete vy?

Jak správně zařídit kuchyň pro pohodlné vaření
Zařídit kuchyň, která bude nejen pěkná na pohled, ale především praktická a funkční, může být docela oříšek. Základem je optimální uspořádání jednotlivých kuchyňských zón, dostatek úložných prostor a kvalitní osvětlení.

Příslušenství ke grilování - jaké si pořídit?
Už se nemůžete dočkat, až se na jaře pustíte do grilování? Využijte zimní měsíce k tomu, abyste se na nadcházející grilovací sezónu pořádně připravili. Poradíme vám, co by ve vaší výbavě rozhodně nemělo chybět.

Průvodce: Dělení a druhy masa
Přinesli jste si od řezníka pořádný kus hovězího a vepřového masa nebo snad celé kuře? Zjistěte, jak se jednotlivá masa dělí a jak je co nejlépe zužitkovat. Zaručujeme vám, že po přečtení tohoto článku budete přesně vědět, co připravit z roštěnce, kýty nebo třeba plece.