Personalizuj své oblečení kvalitní strojovou výšivkou, nebo své nože vygravírovaným textem!
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.
Rajčata patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny vůbec. Jejich plná chuť a neodolatelné aroma ti dovolí vypustit své kulinářské zvíře a připravit jídla, která nadchnou tvé hosty i celý svět. Rajčata jsou skvělá za syrova, ale připravíš z nich i chutné omáčky nebo salsy. Abys je dovedl opravdu k dokonalosti, nauč se, jak oloupat rajčata během několika minut.
Japonské nože patří ke špičce mezi kuchyňskými noži. Jestli se počítáš mezi milovníky asijských pokrmů, rozhodně jejich ostří využiješ i ve své kuchyni. Čím se nože z Japonska liší nožů evropského typu, které potkáš ve většině domácích i profesionálních kuchyních?
Vypusť svoje kulinářské zvíře a inspiruj se sílou čerstvých bylin! Díky nim v kuchyni vykouzlíš naprosto neodolatelné pokrmy, které budou lákavě vonět i chutnat. Jaké jednotlivé byliny by neměly chybět v tvé kuchyni, abys mohl připravovat jídla, která nadchnou celý svět?
Abys mohl být při tvoření skutečně volný, potřebuješ k tomu to správné vybavení kuchyně. Zárukou úspěchu jsou kvalitní kousky, které ti pomohou lehce dosáhnout tvých kulinářských cílů. Spotřebiče dnes nechme stranou a podívejme se na potřeby pro kuchaře, které by v žádné kuchyni neměly chybět.
Chceš ovládnout svou kuchyň a krájet s opravdovou vášní? Pak si musíš vybrat spolehlivého parťáka v podobě kuchařského nože. Abys vybral opravdu dobře a nůž splňoval všechny tvé požadavky, měl bys vědět i něco o nožířské oceli, která slouží jako materiál na výrobu nože. Jaké jsou její druhy, jak se od sebe liší a jaké mají vlastnosti?
Nože patří k nejdůležitějším nástrojům, které kuchař používá. Ať už je to profesionál nebo nadšený amatér, každý z nich si zaslouží nože v perfektní kondici. Aby dobře sloužily, musíš se o ně taky dobře postarat. K tomu se ti bude hodit brusný kámen. Jak si vybrat ten nejlepší?
V kuchyni to funguje stejně jako v jakémkoliv jiném oboru - když neznáš základy, těžko se posuneš na mistrovskou úroveň. Nauč se připravovat základní teplé omáčky, ovládni svou kuchyň a pozdvihni každé jídlo na úroveň šéfkuchaře.
Nůž z damaškové oceli nejen krásně vypadá, ale má spoustu jedinečných vlastností, takže je jejich příznivci bez váhání řadí mezi nejlepší nože na světě. Co to vlastně damašková ocel je, jak se z ní vyrábí nože a proč ho potřebuješ mít ve své kuchyni?
Steakový nůž nepatří mezi nezbytné nástroje, které najdete v každé kuchyni. Pokud si ale rádi pochutnáte na pořádném kusu masa, mohou správně vybrané nože na steaky ještě znásobit váš zážitek. Jak vybrat kvalitní steakový nůž, který se stane ozdobou vaší kuchyně?
Aby se nám s kuchyňským nožem pracovalo, je důležité, aby byl ergonomický a dokonale nám padl do ruky. Příjemný materiál na rukojeti kuchyňského nože ocení především profesionální kuchaři, kteří jej používají i několik hodin denně. S jakými materiály se na rukojeti nože můžeme setkat a kterou si vybrat?
Nože patří mezi to nejcennější, co kuchař má. S kvalitním nožem není žádný problém nasekat cibuli nadrobno, nakrájet nudličky julienne nebo vykostit holoubátko. S tupým nožem toho ale mnoho nezmůžete. Jak vybrat vhodný brousek na nože, aby se nám s nimi dobře pracovalo a dlouho vydržely?
Nejen znalost receptů a technik vaření jsou v kuchyni důležité. Ovládat správné techniky krájení by měl být základem každého kuchaře. Používání kuchařského nože je umění, které musí zvládnout každý šéfkuchař s jistotou a přehledem. Vaše dovednosti s nožem vás mohou odlišit od začátečníků a připravit vás na cestu k profesionální kariéře. Pokud je vaření jen vaší vášní v domácí kuchyni, můžete svůj koníček posunout o další úroveň. Nikdy není pozdě se naučit něco nového.