DOPRAVA ZDARMA PRO OBJEDNÁVKY NAD 2000 Kč
Náš blog vám přináší také zajímavé články na zajímavá témata. Všechno, co vás zajímá ohledně kulinářského gastro segmentu.
Vietnamská kuchyně patří celosvětově k těm nejoblíbenějším, přitom příprava vietnamských jídel není nijak náročná a zvládneš ji určitě i doma. Stačí porozumět základním kuchyňským technikám, pořídit si pár autentických vietnamských ingrediencí, spoustu bylinek a můžeš se směle pustit do tradičních vietnamských receptů, které nadchnou celý svět.
Druhy japonských nožů jsou stejně rozmanité jako samotná japonská kuchyně. Najdeš mezi nimi nože na maso i nože na zeleninu, v každém případě jsou ale jasnou volbou pro ty, kdo si chtějí užít krájení s opravdovou vášní. Japonský kuchyňský nůž je srdeční záležitost a práci s ním by si měl vyzkoušet každý, kdo chce zažít pořádnou kulinářskou zvěřinu. Jen pozor – když jednou propadneš kouzlu japonských nožů, už není cesty zpět.
Espuma je moderní kulinářská technika, která promění běžné ingredience v lehkou a nadýchanou pěnu. Je to skvělá příležitost vypustit své kulinářské zvíře a nadchnout jídlem celý svět. Tento průvodce ti poskytne všechny důležité informace, od potřebného vybavení přes správné postupy až po užitečné tipy a několik osvědčených receptů. Následuj svůj kulinářský instinkt a staň se mistrem v přípravě této fascinující kulinářské techniky.
Do kulinářského koloběhu bezesporu patří i výběr a nákup vhodných potravin. Značení potravin tak může být skvělým vodítkem, jak vybrat to nejlepší. Může se ti ale snadno stát, že se ve změti symbolů na obalech ztratíš. My tě teď touto kulinářskou džunglí provedeme a ty tak můžeš posunout své umění zase o kousek dále.
Chceš si užívat pořádnou kulinářskou zvěřinu každý den, ale máš pocit, že narážíš na své limity? Právě tobě přinášíme profesionální kuchařské tipy, které ti pomohou zdolat tvoje kulinářské cíle. Přiblížíme ti, které nářadí na vaření posune tvé umění na vyšší úroveń nebo jak na profi skládání chutí. Těchto 20 tipů, jak být lepší kuchař, ti umožní být při tvoření skutečně volný.
Příprava dokonalého steaku je opravdová kulinářská zvěřina, na které se velmi snadno projeví tvoje kuchařská zručnost. Hovězí steak patří ke kulinářským metám, které bys rozhodně měl pokořit, pokud chceš ovládnout svou kuchyň a nadchnout svým jídlem celý svět. Na co si dát pozor při výběru masa na steak a z čeho připravit T-bone steak?
V posledních letech se street food stal neodmyslitelnou součástí městské kultury po celém světě. Od pouličních stánků v Bangkoku po food trucky v New Yorku, street food nabízí jedinečnou příležitost ochutnat autentické a inovativní chutě za dostupnou cenu. Kde se street food vzal a které recepty by neměly uniknout tvojí pozornosti?
Najít vhodného kuchaře, který bude odpovídat tvojí kuchyni, ale také celému týmu, může být velmi náročný úkol. Navíc se už několik let v gastronomii traduje, že kuchaři prostě nejsou. Máme pro tebe několik tipů, jak najít kvalitního kuchaře, na co si dát při náboru pozor a jak udržet motivaci tvého vyvoleného.
Řešení tepla v kuchyni je komplexní problém, se kterým se potýkají všechny profesionální gastro provozy. Pořádná kulinářská zvěřina se, především ve velkých restauracích, bez potu zkrátka neobejde. Investice do chlazení kuchyně je zároveň investicí do pohodlí personálu – a to se vyplatí vždycky.
Kdy a kde se dá nasbírat medvědí česnek? Jaké jsou jeho léčivé účinky? Kde ho ve svém kulináři uskladnit? Nasyt svůj kulinářský instinkt a zjisti, jaké kulinářské speciality z něj můžeš připravit.
Inspiruj se od našich uznávaných šéfkuchařů! Regeneruj se po zimě díky vlastnoručně vypěstované zelenině, ovoci či bylinek. Které potraviny jsou pro nás velmi prospěšné a co si z nich můžeme připravit? Obohať svou zahrádku o kulinářské speciality v podobě jarní cibulky, libečku, medvědího česneku, oregana, či velmi chutných borůvek.