Nože na šunku - 22 cm - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - ergonomicky tvarovaná
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
Filtrovat produkty
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak na zpracování masa v kuchyni
Ke zpracování a přípravě masa využijete celou armádu kuchyňských nožů. Naprostým základem je univerzální kuchařský nůž s dlouhou čepelí, se kterým zvládnete nakrájet maso na kostky nebo plátky přesně podle svých představ. Přípravu masových pokrmů vám dále usnadní speciální řeznické nože, mezi něž patří nůž vykosťovací, špikovací nebo filetovací. Pokud si rádi pochutnáte na uzeninách, neměl by vám doma chybět nářezový nůž na salám a šunku neboli slicer, který se vyznačuje dlouhou a štíhlou čepelí se zubatým ostřím.
Jak se starat o kuchyňské nože
Životnost kuchyňských nožů prodloužíte, pokud je po každém použití opláchnete pod tekoucí vodou místo toho, abyste je dávali do myčky nádobí. Stejně důležité je správné skladování nožů – necháte-li je volně v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, riskujete poškození čepele. Raději proto použijte praktické organizéry do zásuvky, bloky na nože nebo magnetickou lištu, díky které budete mít kuchyňské nože neustále po ruce. V neposlední řadě myslete na pravidelné broušení nožů, jedině tak si zachovají svou ostrost.