Hygiplas - cena od 2 275 Kč
Popis výrobce
Nevybírejte kuchyňské nože po jednom, ale pořiďte si rovnou celou sadu nových pomocníků do kuchyně. Nože Hygiplas s nerezovou čepelí jsou zárukou kvality a dlouhé životnosti. Ať už potřebujete nakrájet zeleninu, vykostit kuře, nebo naporcovat rybu, s profesionální sadou nožů vám příprava jídla půjde od ruky.
-
Nenalezeny žádné záznamy.
Základní typy kuchyňských nožů
Kuchyňské nože jsou alfou a omegou každého kuchaře, který jich zpravidla vlastní hned několik. K těm nejvíce používaným patří kuchařský nůž, se kterým zvládnete nakrájet zeleninu, naporcovat maso i nasekat bylinky. Dále byste v každé kuchyni našli malý nůž na zeleninu a ovoce, zubatý nůž na pečivo a zcela jistě také nože na maso. K těm řadíme vykosťovací a filetovací nože nebo sekáčky na maso. K dostání jsou také celé sady kuchyňských nožů, které obsahují vše potřebné pro začínající kuchaře i profesionály.
Jak se starat o kuchyňské nože
Životnost kuchyňských nožů prodloužíte, když o ně budete správně pečovat. Co nejdříve po použití je proto umyjte v ruce pod tekoucí teplou vodou, důkladně osušte a poté uložte na bezpečné místo. Nenechávejte je volně ležet v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, kde by se mohly poškodit. Místo toho je vložte do ochranného pouzdra nebo stojanu na nože, případně je odložte na magnetickou lištu. Myslete také na pravidelné broušení nožů. Vezměte si na pomoc brousek nebo brusné kameny a k doostření použijte ocílku.