Nože na pečivo a chleba - Giesser Messer - tvrdost 58 rockwell - antimagnetická nerezavějící ocel
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak vybrat kvalitní nůž na pečivo
Kuchyňské nože se zuby nebo s pilkou jsou ideální na krájení čerstvého a křupavého chleba, jemného pečiva, baget i sendvičových chlebů, stejně jako na krájení a servírování dortů. Jak ale vybrat kvalitní zubatý nůž na chleba, se kterým se vám bude dobře pracovat? Skvělou volbou je celokovaný nůž s čepelí z nerezové nebo damaškové oceli, která mimo jiné snižuje přilnavost mezi nožem a zpracovávanou potravinou. V každém případě si pořiďte nůž od osvědčeného výrobce, jako je například Wüsthof nebo Victorinox.
Další typy kuchyňských nožů
Zatímco v běžné domácnosti byste našli možná 3–5 druhů kuchyňských nožů, v profesionální kuchyni jich bývá k vidění mnohem více. Základem je ale vždy univerzální kuchařský nůž, kterému se přezdívá nůž šéfkuchařů. Zvládnete s ním nakrájet maso i větší kusy ovoce a zeleniny nebo nasekat bylinky. Kromě něj se však hodí mít po ruce také filetovací nůž na ryby, nože na sýr nebo řeznický nůž na porcování masa i s kostí. Nezapomeňte, že kuchyňské nože vyžadují pravidelné broušení, ke kterému slouží ocílka nebo brusné kameny.