Nářezové nože (Slicery) na šunku a salám - Wüsthof - 23 cm - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15)
Popis kategorie
Jak na zpracování masa v kuchyni
Při krájení a zpracování masa si málokdy vystačíte jen s jedním nožem. Je dobré mít po ruce jak univerzální kuchařský nůž, tak nůž vykošťovací, porcovací či filetovací. Skvělým pomocníkem jsou také vidličky na maso, které slouží k servírování a dranžírování masa. Pokud si rádi pochutnáte na uzeninách, neměl by vám doma chybět nářezový nůž na krájení šunky a salámu. Takzvaný slicer do kuchyně se vyznačuje dlouhou a štíhlou čepelí se zubatým ostřím, takže jím dokážete nakrájet uzeniny na velmi tenké plátky.
Jak se starat o kuchyňské nože
Životnost kuchyňských nožů prodloužíte, pokud se o ně budete správně starat. Raději je proto nedávejte do myčky nádobí, kde by mohlo dojít k jejich poškození, a bezprostřední po použití je omyjte ručně pod tekoucí vodou. Důkladně osušené je poté uložte boď do speciálního bloku na nože, nebo na magnetickou lištu – v žádném případě je nenechávejte volně položené v šuplíku s ostatním kuchyňským náčiním. V neposlední řadě myslete na pravidelné broušení nožů, díky kterým si nože zachovají svou ostrost.
Profesionální kuchaře také zajímá
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám Tsuki
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám Victorinox
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám Wüsthof
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám s čepelí z kované oceli
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám s čepelí z nerezové oceli
- Nářezové nože (slicery) na šunku a salám s čepelí z nekované oceli