Sekáčky na maso a zeleninu - 18 cm - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
Jak na zpracování masa v kuchyni
Při krájení a porcování masa si málokdy vystačíte jen s jedním nožem. Proto je dobré mít po ruce jak všestranný kuchařský nůž, tak nůž vykošťovací, porcovací či špikovací. Pokud zpracováváte větší kusy masa, například na vývar nebo omáčku, neobejdete se bez kvalitního kuchyňského sekáčku. Jeho mohutná čepel zajistí, že si snadno poradíte i s obrovskými fláky masa a tvrdými kostmi. A jak poznáte kvalitní sekáček na maso? Je to typický velký nůž s obdélníkovou čepelí, která nemusí být extrémně ostrá, aby byla účinná. V našem sortimentu najdete jak sekáčky tradičních tvarů, tak stále více oblíbené japonské sekáčky na maso.
Broušení nožů
Ostré nože jsou v kuchyni základem úspěchu. Práce s nimi je nejen rychlejší a preciznější, ale také mnohem bezpečnější. Na broušení nožů přitom není nic složitého – stačí trocha praxe a kuchyňské nože zvládnete nabrousit svépomocí. Co k tomu budete potřebovat? Záleží jen na vás, zda k ostření nožů použijete brusné kameny, brousek nebo ocílku. Pozor si dejte jen na to, že zatímco brusné kameny a brousek slouží k nabroušení tupého nože, úkolem ocílky je údržba již nabroušeného nože.