Steakové nože - nekovaná ocel - 4
Popis kategorie
Jak vybrat kvalitní steakový nůž
Steakový nůž je ostrý nůž s tenkým, ale zato jemným ostřím, které se používá na krájení steaků. Na rozdíl od běžného příborového nože si totiž s přehledem poradí s tuhým masem i chrupavkou. Kuchyňské nože na steak mohou mít buď zoubkované, nebo rovné ostří. Kterému byste měli dát přednost? Obecně platí, že zoubkované nože maso více potrhají a hůř se brousí. Na druhou stranu se jejich hrany při krájení nedotýkají talíře, takže se tak rychle neotupí. Chcete-li udělat dojem na své hosty, pořiďte si rovnou kompletní sadu steakových nožů.
Další typy kuchyňských nožů
V každé kuchyni byste měli najít alespoň 3–5 druhů kuchyňských nožů, které se svou délkou a tvarem čepele perfektně hodí ke zpracování konkrétní potraviny. Které to jsou? Univerzální kuchařský nůž, kterému se přezdívá nůž šéfkuchaře, malý loupací nůž na zeleninu a nůž na chleba, který si poradí s čerstvým pečivem. Dle libosti pak můžete investovat do speciálních nožů, mezi které patří japonský nůž Santoku, filetovací nože na ryby, řeznické nože nebo třeba cukrářské a dekorační nože.