Řeznické nože - Tsuki - 26 cm - fibrox
Popis kategorie
-
Vykrvovací nože (25)
-
Porcovací nože (špalkové) (12)
-
Stahovací nože (24)
-
Dranžírovací nože (9)
-
Vykosťovací nože (57)
-
Nářezové nože (Slicery) na šunku a salám (54)
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak vybrat kvalitní nůž na maso
Typ řeznického nože si pořizujte dle fáze zpracování masa. Podle potřeby pak můžete vybírat délku a pružnost čepele nebo materiál rukojeti. Mezi základní nože pro řezníky patří vykosťovací nůž, který se používá k oddělení syrového masa od kostí. Ve vaší výbavě by dále neměl chybět bourací nůž na zpracování větších kusů syrového masa, porcovací nůž, kuchací nůž a v neposlední řadě také sekáček na maso. Pro filetování a porcování ryb je ideální filetovací nůž s pružnou čepelí, pro snadné krájení steaků pak steakový nůž.
Jak správně naostřit kuchyňský nůž
K pravidelné péči o kuchyňské nože patří mimo jiné jejich broušení a ostření. Broušení nožů udržuje vybroušené ostří a zarovnává mikroskopické zoubky a trhlinky v čepeli, ale neodstraňuje ocel z čepele. Můžete ho provádět často, i po každém použití. Na druhou stranu ostření nožů odebírá ocel z čepele nože a vytváří nový okraj, proto je vhodné provádět ho jen jednou, při častém používání maximálně dvakrát za rok. A co k tomu potřebujete? Ve vaší výbavě by neměla chybět buď ocílka, ruční a elektrický brousek, nebo brusné kameny.