Vidličky na maso - Wüsthof - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - tvarovaná rukojeť
Popis kategorie
Jak na zpracování masa v kuchyni
Mezi základní nože na maso patří vykosťovací, špikovací a špalkový nůž. Pokud si však maso rádi připravujete od základu, oceníte navíc filetovací nůž na ryby, porcovací nůž nebo sekáček, který si poradí i s velmi tuhým masem a kostmi. Skvělým pomocníkem při vaření i grilování je rovněž kvalitní vidlička na maso, která slouží nejen k manipulaci s většími kusy masa, ale i k vyzkoušení míry propečení a šťavnatosti. K dostání jsou rovné i zahnuté vidličky na maso, stejně jako nekované i kované vidličky na maso.
Jak se starat o kuchyňské nože
Aby vám kuchyňské nože dobře a dlouho sloužily, je třeba věnovat jim náležitou péči. Pro jistotu je proto nevkládejte do myčky nádobí, ale po každém použití je omyjte pod tekoucí vodou a důkladně osušte. Nože nedoporučujeme skladovat v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, jelikož by se mohly při pohybu vzájemně otupit. Raději je proto uložte do speciálního bloku na nože nebo na magnetickou lištu. Stále přitom mějte na paměti, že i ten nejkvalitnější kuchařský nůž se vám častým používáním ztupí, a najděte si čas na pravidelné broušení nožů.