Nože na zeleninu - Wüsthof - 20 cm - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15)
Popis kategorie
Jak vybrat kvalitní nůž na zeleninu
Ke zpracování zeleniny se v kuchyni používá hned několik typů nožů. Nejčastěji se jedná o univerzální kuchařský nůž, japonský nůž Santoku nebo speciální nůž na krájení zeleniny, který se vyznačuje krátkým a pevným ostřím. Pro zpracování rajčat však doporučujeme sáhnout po noži na rajčata, který si poradí i s velmi měkkou zeleninou. Skvělým pomocníkem je také krátký nůž s pevným zahnutým ostřím, kterým pohodlně oloupete jakýkoliv druh zeleniny i ovoce, nebo dekorační nůž, kterým zeleninu okrasně nakrájíte.
Jak pečovat o kuchyňské nože
Aby vám kuchyňské nože dobře a dlouho sloužily, musíte se o ně správně starat. Po každém použití je proto myjte ručně pod tekoucí vodou a důkladně osušené je skladujte buď ve speciálním bloku na nože, nebo na magnetické liště nad kuchyňskou linkou. Nože se snažte udržovat neustále naostřené, práce s nimi bude o to rychlejší a preciznější. Broušení nožů můžete nechat na odbornících, nebo se ho zhostit svépomocí – v tom případě použijte brusné kameny nebo brousek Wüsthof, jehož obsluha je velmi jednoduchá.