Nože na salám - créme - kovaná ocel - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
Jak na zpracování masa v kuchyni
Bez kvalitního nože se při krájení a porcování masa neobejdete. Na zpracování menších kusů masa vám stačí základní kuchařský nůž s čepelí o délce 20 cm. Přípravu masových pokrmů vám dále usnadní speciální řeznické nože, mezi něž patří nůž vykosťovací, špikovací nebo filetovací. Pokud si rádi pochutnáte na uzeninách, neměl by vám doma chybět nářezový nůž na šunku a salám. Takzvaný slicer se vyznačuje dlouhou a štíhlou čepelí se zubatým ostřím, takže jím dokážete nakrájet uzeniny na velmi tenké plátky.
Jak se starat o kuchyňské nože
Pokud chcete, aby vám kuchyňské nože vydržely dlouhé roky, musíte se o ně správně starat. Neprodleně po použití je proto opláchněte pod tekoucí vodou, otřete dosucha a uložte na bezpečné místo. Poslouží vám k tomu organizéry do zásuvky, bloky na nože nebo magnetické lišty, které lze připevnit kamkoliv nad kuchyňskou linku. V neposlední řadě myslete na pravidelné broušení nožů, jedině tak si nože zachovají svou ostrost a práce v kuchyni vám půjde snadno a rychle od ruky.