Nože na rajčata - Wüsthof - nekovaná ocel - tvarovaná rukojeť
Popis kategorie
Jak vybrat kvalitní nůž na zeleninu
K dokonalému zpracování zeleniny se používá hned několik typů nožů. Jako první vám do ruky přijde krátký nůž s pevným zahnutým ostřím, který je ideální na loupání zeleniny. Díky ostré špičce s ním navíc snadno vykrojíte očka na bramborách nebo nepěkné kousky mrkve. O něco větší velikost mají klasické nože na krájení zeleniny, které se vyznačují rovným nebo zoubkovaným ostřím. Při krájení masa však raději sáhněte po jiném noži. Hodit se vám bude vykosťovací a filetovací nůž nebo sekáček, který si poradí i s kostí.
Jak se starat o nože na rajčata
I ti, kdo vaří skutečně jen minimálně, používají kuchyňské nože téměř denně. Jen málokdo ale ví, jak se o ně správně starat, aby zůstaly co nejdéle ostré a snadno se s nimi pracovalo. Hlavní je umývat nože po každém použití ručně pod tekoucí vodou a skladovat je buď ve speciálním bloku na nože, nebo na magnetické liště pověšené nad kuchyňskou linkou. Nakonec je třeba připomenout pravidelné broušení nožů, které zvládnete svépomocí – stačí vám k tomu ocílka nebo třeba elektrický brousek.