Kuchařské nože - IVO - kovaná ocel - ergonomicky tvarovaná
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
Filtrovat produkty
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře
K základnímu kuchyňskému náčiní patří bezesporu kvalitní kuchařský nůž s delší čepelí, kterému se přezdívá nůž šefkuchařů nebo také univerzální nůž. Zvládnete s nim nakrájet ovoce i zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. K některým úkonům však potřebujete celou sadu kuchyňských nožů, které jsou na danou činnost lépe přizpůsobeny. Typickým příkladem jsou kuchyňské nože na pečivo, které rozkrojí čerstvě upečený chleba bez zbytečných drobků, nebo třeba filetovací nože, které si poradí i s jemným rybím masem.
Jak se starat o kuchyňské nože
Aby vám kuchyňský nůž vydržel dlouhá léta, je třeba ho používat výhradně k účelu, pro který je vyrobený. V opačném případě můžete způsobit trvalé poškození nejen čepele, ale i celého nože. Vysoký vliv na životnost nože má také způsob jeho uskladnění. Nenechávejte ho volně položený v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, ale použijte k jeho uskladnění bloky na nože nebo magnetické lišty. Nepodceňujte ani pravidelné ostření a broušení nožů, díky kterému si zachovávají svou funkci.