Cukrářské nože a pilky - tvarovaná rukojeť
Popis kategorie
Čím se vyznačují nože pro cukráře
Nerezové cukrářské nože a pilky mají dlouhou a rozšířenou čepel, která je dobrým pomocníkem při krájení velkých kusů korpusů a vyhlazování krémů nebo čokolády. Kuchyňské nože na krájení dortu, jejichž široká čepel má podobu protáhlého trojúhelníku, je možné použít i pro přenášení nakrájených porcí na talíř. Mezi další nezbytné potřeby pro cukráře patří roztírací nože, cukrářské stěrky a špachtle, vykrajovátka nebo pomůcky na zdobení.
Další typy kuchyňských nožů
V každé kuchyni by se měly nacházet minimálně tři druhy nožů: univerzální kuchařský nůž vhodný na maso i větší zeleninu a ovoce, malý loupací nůž na zpracování menších surovin a nůž na pečivo. Podle potřeby můžete svou sbírku nožů rozšířit například o nože určené k filetování ryb, krájení sýrů nebo třeba ke špikování masa. Jestliže často a rádi připravujete studené obložené mísy, pak se vám bude hodit také dekorační nůž. A nezapomeňte, že nože je třeba pravidelně brousit a uchovávat je tak, aby se nepoškodily – například v bloku na nože nebo na magnetické liště.