Špikovací nože - Tsuki - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Základní typy kuchyňských nožů
V každé kuchyni by se měly nacházet minimálně tři druhy nožů: univerzální kuchařský nůž vhodný na krájení masa i větší zeleniny a ovoce, malý loupací nůž na zpracování menších surovin a zubatý nůž na pečivo. Podle potřeby můžete svou sbírku nožů rozšířit například o nože ke špikování masa, filetování ryb nebo krájení sýrů. Nezapomeňte, že nože je třeba pravidelně brousit a uchovávat je tak, aby se nepoškodily – například v bloku na nože nebo na magnetické liště.
Jak na zpracování masa v kuchyni
Zpracování masa je v kuchyni samostatnou disciplínou, při které si málokdy vystačíte jen s jedním nožem. Kromě univerzálního kuchařského nože se vám bude hodit také nůž vykošťovací a porcovací nebo nůž na špikování masa. Takzvaný špikovací nůž slouží zejména ke špikování králičího nebo hovězího masa, avšak hodí se také k čištění masa, mořských plodů a zeleniny. Ke speciálním nožům na maso dále řadíme nářezové nože, filetovací nože na ryby a kuchyňské sekáčky, které zvládnou naporcovat maso i s kostí.