Vánoční dárek na míru - výšivka na oblečení či gravírování nože! Při nákupu nad 2000 Kč doprava zdarma
Pozoruhodně ostrý nůž japonského stylu, který využijete při krájení masa, ryb i zeleniny. Tvoří ho čepel z japonské nerezové oceli tvrzené na 60° podle Rockwellovy stupnice a ergonomicky tvarovaná rukojeť se třemi nýty. Jádro nože pokrývají dvě vrstvy damaškové oceli, která na čepeli vytváří atraktivní kresbu.
Japonské kuchařské nože Tsuki jsou mezi šéfkuchaři velmi oblíbené pro své unikátní vlastnosti. Jejich poznávacím znamením je vrstvená čepel, kterou může tvořit až 67 vrstev oceli. Speciální techniky kalení propůjčují oceli vysokou tvrdost, která udržuje mimořádnou ostrost břitu po velmi dlouhou dobu.
Nože z damaškové oceli jsou unikátní jak svým vzhledem, tak i vynikajícím výkonem. Vyznačují se vysokou ostrostí, dlouhou životností a nízkou váhou, na druhou stranou jsou křehčí a náchylnější k poškození. Pokud si však najdete čas na pravidelné broušení nožů, zajistíte jim dlouholetou neměnnost vlastností.