Špikovací nůž Tsuki z damaškové oceli 12,5 cm
zdarma
nad 2000 Kč
pro produkty skladem
loga a textu
Popis a parametre damaškového nože
Popis damaškového nože
Pozoruhodně ostrý nůž japonského stylu, který využijete při krájení masa, ryb i zeleniny. Tvoří ho čepel z japonské nerezové oceli tvrzené na 60° podle Rockwellovy stupnice a ergonomicky tvarovaná rukojeť se třemi nýty. Jádro nože pokrývají dvě vrstvy damaškové oceli, která na čepeli vytváří atraktivní kresbu.
- Čepel dlouhá 12,5 cm
- Nerezová ocel VG-10 s tvrdostí až 60° Rockwell stupnice
- Dvě vrstvy damaškové oceli
- Ergonomická rukojeť pro vynikající přilnavost a pohodlí při práci
- Elegantní dárkové balení
Japonské kuchyňské nože Tsuki
Japonské kuchařské nože Tsuki jsou mezi šéfkuchaři velmi oblíbené pro své unikátní vlastnosti. Jejich poznávacím znamením je vrstvená čepel, kterou může tvořit až 67 vrstev oceli. Speciální techniky kalení propůjčují oceli vysokou tvrdost, která udržuje mimořádnou ostrost břitu po velmi dlouhou dobu.
Japonské nože z damaškové oceli
Nože z damaškové oceli jsou unikátní jak svým vzhledem, tak i vynikajícím výkonem. Vyznačují se vysokou ostrostí, dlouhou životností a nízkou váhou, na druhou stranou jsou křehčí a náchylnější k poškození. Pokud si však najdete čas na pravidelné broušení nožů, zajistíte jim dlouholetou neměnnost vlastností.