Vykosťovací nože - nehrdzavejúca oceľ s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - polypropylen
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
Filtrovat produkty
Jak vybrat kvalitní nůž na maso
Typ řeznického nože je třeba volit dle fáze zpracování masa. Podle potřeby pak můžete vybírat délku a pružnost čepele nebo materiál rukojeti. Mezi základní nože na maso patří vykosťovací nože Wüsthof, které slouží k odkrajování tuku a šlach a k oddělování masa od kostí. Jedná se o nože s úzkou čepelí, která je velmi pevná a odolná. Kromě nože na vykosťování by ve vaší výbavě neměl chybět píchací, porcovací a špikovací nůž, stejně jako nářezový nůž, kterým ukrojíte tenké plátky šunky nebo salámu.
Broušení nožů
Ostrý nůž je v kuchyni zárukou úspěchu, jelikož se s ním snadno a bezpečně manipuluje. Nezapomeňte proto na pravidelné broušení nožů, k němuž využijete buď brusné kameny, nebo brousek, případně ocílku. A jak poznáte, že váš kuchařský nůž potřebuje nabrousit? Nejjednodušším způsobem je provést test na listu papíru. Papír uchopte v jeho rohu a řez veďte pod úhlem zhruba 45°. Jestliže se papír roztrhne nebo je jeho přeříznutí těžké, je nejvyšší čas nůž naostřit.