Steakové nože - 17 cm - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak vybrat kvalitní steakový nůž
Steakový nůž je ostrý nůž s tenkým, ale zato jemným ostřím, které se používá na krájení steaků. Na rozdíl od běžného příborového nože si totiž s přehledem poradí s tuhým masem i chrupavkou. Kuchyňské nože na steak mohou mít buď zoubkované, nebo rovné ostří. Kterému byste měli dát přednost? Obecně platí, že zoubkované nože maso více potrhají a hůř se brousí. Na druhou stranu se jejich hrany při krájení nedotýkají talíře, takže se tak rychle neotupí. Chcete-li udělat dojem na své hosty, pořiďte si rovnou kompletní sadu steakových nožů.
Další typy kuchyňských nožů
V každé kuchyni byste měli najít alespoň 3–5 druhů kuchyňských nožů, které se svou délkou a tvarem čepele perfektně hodí ke zpracování konkrétní potraviny. Které to jsou? Univerzální kuchařský nůž, kterému se přezdívá nůž šéfkuchaře, malý loupací nůž na zeleninu a nůž na chleba, který si poradí s čerstvým pečivem. Dle libosti pak můžete investovat do speciálních nožů, mezi které patří japonský nůž Santoku, filetovací nože na ryby, řeznické nože nebo třeba cukrářské a dekorační nože.