Nože na ryby - 20 cm - nekovaná ocel - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
Jak vybrat kvalitní nůž na maso
Pokud často a rádi připravujete maso na nejrůznější způsoby, měli byste do své sbírky kuchyňských nožů zařadit nejen filetovací nůž na zpracování ryb, ale také vykosťovací nůž. Nože na vykosťování slouží k odkrajování tuku a šlach a k oddělování masa od kostí. S trochou šikovnosti je ale můžete použít také na filetování a porcování ryb. Užitečné jsou dále špikovací nože, nářezové nože na krájení pečeného masa a uzenin nebo nože řeznické, které si poradí s proříznutím kostí, šlach a chrupavek.
Jak se starat o kuchyňské nože
Aby zůstaly kuchyňské nože ostré a snadno se s nimi pracovalo, vyžadují pravidelnou péči. Po každém použití je proto doporučujeme umýt pod tekoucí vodou a následně důkladně osušit. Zabráníte tak korozi a šíření bakterií, například ze syrového kuřete na čerstvou zeleninu. Nože se snažte skladovat bezpečně a tak, aby nemohlo dojít k jejich poškození. Použijte k tomu například speciální bloky na nože nebo magnetickou lištu, kterou pověsíte nad kuchyňskou linku. Jednou týdně si pak najděte čas na broušení nožů.