Nůžky na drůbež - Victorinox
Popis kategorie
Jak vybrat kuchyňské nůžky
Nerezové kuchyňské nůžky mají při vaření celou řadu využití. Pokud rádi připravujete maso, nejčastěji budete používat nůžky na drůbež Wüsthof, které jsou velmi pevné a masivní, takže s nimi hravě naporcujete celé kuře nebo kachnu. Doporučujeme vybírat kvalitní nůžky z nerezové oceli, které mají velmi ostré ostří s možností jeho broušení a obecně dosahují dlouhé životnosti. V kuchyni však přijdou vhod také menší kuchyňské nůžky na stříhání čerstvých bylinek a další běžné úkony, jako je stříhání pečicího papíru, obalových materiálů nebo provázků.
Jak na zpracování masa v kuchyni
Pokud si rádi pochutnáte na dobře připraveném mase, doporučujeme se ho naučit sami zpracovávat. Potřebovat k tomu budete kvalitní a především ostré nože na krájení, porcování a filetování masa. Přípravu masových pokrmů vám dále usnadní speciální řeznické nože, mezi něž patří nůž vykosťovací, špikovací nebo filetovací. Hodit se vám ale budou i další pomocníci do kuchyně, mezi něž patří sekáčky a pilky na kosti, paličky na naklepání masa nebo kuchařské nůžky na porcování drůbeže.