Kuchyňské nůžky
Popis kategorie
Ačkoliv kvalitní a dokonalé ostré nože jsou alfou a omegou perfektně připraveného pokrmu, kuchyňské nůžky mají rovněž při vaření své nezastupitelné místo. Umožní vám pohodlně nastříhat nejen čerstvé bylinky, ale také pečicí papír, potravinářskou fólii nebo provázek. Univerzální nůžky do kuchyně jsou vyrobeny z tvrdé oceli a jsou přizpůsobeny pro pevný stisk a snadné držení.
Jak vybrat kuchyňské nůžky
Nerezové kuchyňské nůžky by neměly chybět v žádné kuchyni. Využijete je zejména na stříhání čerstvých bylinek a další běžné úkony, jako je stříhání pečicího papíru, obalových materiálů nebo provázků. Specifickou úlohu zastávají kuchařské nůžky na drůbežWüsthof, které jsou velmi pevné a masivní, takže s nimi hravě naporcujete celé kuře nebo kachnu. Při jejich pořizování se ujistěte, že mají pohodlnou rukojeť, pojistku pro bezpečné skladování a rozkládací mechanismus pro snadné čištění.
Další pomocníci do kuchyně
Žádný kuchař se při vaření neobejde bez kvalitních nožů, které by měly být dokonale ostré, celokované a ergonomické. Mezi ty nejvíce používané typy řadíme univerzální kuchařský nůž IVO, se kterým zvládnete naporcovat maso, nakrájet zeleninu i nasekat bylinky. Jen s ním si ale při vaření nevystačíte. Potřebovat budete hned několik typů nožů a další pomocníky do kuchyně, mezi které patří krájecí prkénka, obracečky a vykrajovače, škrabky nebo třeba sekáčky a pilky na kosti.